Kerst tekst ziekte

Ziek zijn is niet fijn, helemaal niet tijdens kerst. Als je weet dat iemand (langdurig) ziek is, kun je daar rekening mee houden met het sturen van een kerstkaartje. Het is bijvoorbeeld niet gepast om iemand een gezond 2024 te wensen terwijl je weet dat hij of zij erg ziek is. De kerst tekst tijdens ziekte zul je dan zelf moeten bedenken. Bekijk daarom de voorbeelden van de kerst teksten ziekte om inspiratie op te doen. Succes met het uitzoeken.

Iemand ziek? Schrijf een passende kerst tekst

Een kerst tekst schrijven voor iemand met een ziekte is niet voor iedereen even eenvoudig om te doen. Het bekijken van een voorbeeld is dan een goed idee. Je ziet zo wat anderen voor kerst tekst bij een ziekte hebben gebruikt. Je zou deze teksten kunnen overnemen en kunnen aanpassen zodat het volledig past bij de ziekte waarvoor de kerstkaart is. Hieronder kun je zien welke kerst tekst ziekte veel wordt gebruikt.

Ernstige ziekte kerst tekst

Wanneer iemand ernstig ziek is, vraagt dat weer om een ander soort tekst dan wanneer iemand een griep heeft. De ernstige ziekte kerst teksten gaan dan ook meer in op hoop en een snelle genezing. Ook een voorbeeld van de ernstige ziekte kerst tekst kun je hierboven bekijken. Je kunt de kerstkaart teksten maar ook de kerstwensen en kerstgedichten eenvoudig aanpassen.

Ongeneselijk ziek kerst tekst.

Niet elke ziekte is te genezen. Er zijn helaas ook een ongeneselijke ziektes. Wanneer iemand tijdens kerst ongeneselijk ziek is, dan kun je sommige teksten niet gebruiken. Woorden als ‘veel gezondheid toegewenst voor 2024’ zijn niet handig om te gebruiken bij iemand die ongeneselijk ziek is. Welke kerst tekst kun je dan wel gebruiken? Gebruik meer termen als ‘geniet van 2023’, ‘geef niet snel op’ of ‘geniet van de mooie momenten van komend jaar’.

Kerst tekst ziekte
(Bron: Greetz.nl)
Kerst teksten ziekte:
 • Wij wensen jullie voorspoed
  – geen regen, maar zonneschijn
  – geen verdriet, maar vreugd
  – goede gezondheid
  – vriendschap
  In het kort gezegd;
  een gelukkig 2024
Kerstwensen ziekte:
 • We wensen jullie
  Een jaar zonder zorgen tegemoet
  Met vriendschap in overvloed
  En elke dag een dosis geluk
  Zo kan het nieuwe jaar al niet meer stuk.
  Een gelukkig en gezond 2024!
 • Gelukkig Kerstfeest, en veel beterschap gewenst.
  Ondanks je ziekte toch een zalig Kerstfeest gewenst
  Beterschap, je zult snel opknappen ik wens je een vrolijk Kerstfeest
  Ondanks je ziekte wens ik je een fijn Kerstfeest
  sterkte met het herstel en een gelukkig nieuwjaar
  Alle goeds in het nieuwe jaar, het allerbeste en sterkte met je gezondheid.
  Alle goeds voor 2024 en veel sterkte gewenst.
  Ondanks je ziekte wensen wij jou een knallend uiteinde en een spetterend begin

Kerst tekst voor dit jaar

Ziekte kerstkaart teksten:

 • Een kerstkaart
  met wat lieve woorden
  en een goede wens
  die stuur ik jou
  van mens tot mens
 • Een lach en wat zonneschijn,
  laten alle zorgen gauw weer verdwijnen
  hopelijk gaat voor jou
  de zon weer heel snel schijnen. Een fijne kerst gewenst
 • Al slijt de deurmat niet van je bezoekjes
  en lopen we bij jou ook zelden aan
  toch blijft de band die tussen ons gegroeid is
  voor altijd als een warm gevoel bestaan
 • Kerst is een feest van familie en vrienden
  en daardoor heel speciaal
  Ik wil je daarom zeggen
  jij bent de meest speciale van allemaal!
 • Voor jou, lief mens
  is hier mijn wens:
  Wat stralen zon
  wat druppels regen
  maar bovenal
  veel heil en zegen!
 • Tijd om na te denken,
  Rust te nemen,
  Aandacht te schenken,
  Te genieten,
  en te dromen,
  Uit te kijken,
  en te plannen.
  [jaartal] wordt het jaar
  We gaan het maken met elkaar

Kerstgedichten en spreuken ziekte:

We hopen dat je veel kracht krijgt
om de donkere wolken weg te blazen
zodat de zon je kan verwarmen! We hopen dat je toch nog een fijne kerst hebt.

Van mij een warme wens,
en een groet om op te beuren.
Ik wens je een spoedig herstel
met een kaartje om op te fleuren!
Een fijne kerst gewenst

Van mij een warme wens,
en een groet om op te beuren.
Ik wens je een spoedig herstel
met een kaartje om op te fleuren!
Een fijne kerst gewenst.

Een lach en wat zonneschijn,
laten alle zorgen gauw weer verdwijnen
hopelijk gaat voor jou
de zon weer heel snel schijnen. Een fijne kerst gewenst

Slechts weinig woorden passen in een tijd
van droefheid en pijn.
Ik hoop dat dit kaartje
een teken van medeleven zal zijn

Meer kerstwensen en sterkte wensen bij ziekte

Het is nooit gemakkelijk om de feestdagen door te brengen terwijl je ziek bent, maar een warme kerstgroet kan de donkere dagen een beetje lichter maken. Hier zijn enkele originele kerstspreuken en kerstwensen die speciaal bedoeld zijn voor iemand die ziek is:

 1. “In deze kersttijd, waarin licht en liefde centraal staan, stuur ik je mijn beste wensen voor kracht en genezing. Moge de magie van Kerstmis je omringen en je moed geven om de donkere dagen te doorstaan.”
 2. “Een kerstboom schittert in volle pracht, maar jouw moed schittert nog helderder in de donkere nacht. Moge deze kerst een lichtstraal van genezing brengen, en moge je snel herstellen.”
 3. “Terwijl de sneeuwvlokken zachtjes neerdalen, stuur ik je een warme deken van liefde en hoop. Laat de magie van Kerstmis je omhelzen en je herstel versnellen.”
 4. “Kerstlichtjes twinkelen in de nacht, en ik hoop dat ze een glimlach op je gezicht toveren. Laat deze feestdagen een tijd van rust en herstel zijn, zodat je snel weer kunt stralen.”
 5. “Kerstmis draait niet alleen om cadeautjes onder de boom, maar ook om het kostbaarste geschenk van allemaal: gezondheid. Moge deze kerst het begin zijn van een snel herstel en een nieuw jaar vol welzijn.”
 6. “Als de sterren aan de hemel schijnen, denk dan aan de liefde en steun die naar je toe stromen. Laat deze kerst een baken van hoop zijn, wetende dat je niet alleen bent in je strijd.”
 7. “De kerstman komt misschien niet met medicijnen en remedies, maar ik stuur je een zak vol goede wensen en een overvloed aan warmte. Moge je snel herstellen en de vreugde van het seizoen ervaren.”
 8. “Kerst is een tijd van samenzijn, en hoewel je misschien fysiek niet bij ons kunt zijn, zijn je geest en onze liefde altijd met jou. Sterkte in deze moeilijke tijd, en moge je snel weer deel uitmaken van ons feest.”
 9. “Een kerstgroet met een vleugje magie, in de hoop dat je je beter voelt en weer kunt genieten van de kleine vreugdes van het leven. Laat deze kerst het begin zijn van een gezonde en gelukkige toekomst.”
 10. “Kerstbellen rinkelen, en ik hoop dat ze de echo van genezing met zich meebrengen. Laat de magie van het seizoen je omhullen en je kracht geven om de uitdagingen te overwinnen.”
 11. “In deze kerstperiode, waarin we vieren wat echt belangrijk is, zend ik je niet alleen mijn wensen, maar ook mijn oprechte hoop op betere dagen. Moge je gezondheid snel herstellen, en moge je omringd zijn door liefde.”
 12. “Een kerstengel fluistert stille wensen van herstel in de donkere nacht. Moge je je beter voelen met elke voorbijgaande dag, en moge de kerstvreugde snel je hart vullen.”
 13. “Kerst is een tijd van wonderen, en ik hoop dat er een wonder van genezing op jou wacht. Laat de magie van het seizoen je omringen en je sterken op je weg naar herstel.”
 14. “Terwijl de kaarsen van de advent één voor één branden, zend ik je de warmte van mijn kerstwensen. Moge je elke dag sterker worden en de gezondheid terugvinden die je verdient.”
 15. “Deze kerst stuur ik je geen gewone wens, maar een krachtige energie van genezing. Moge je lichaam zich snel herstellen en je geest worden gevuld met positieve vibes.”
 16. “Kerst is het feest van hoop, en ik hoop dat deze boodschap van liefde en steun je hart bereikt. Laat de kracht van deze kerst je omringen en je helpen op je pad naar herstel.”
 17. “In deze kerstperiode, waarin we omringd zijn door geliefden, stuur ik je mijn liefde als een troostende deken. Moge je snel herstellen en weer deel uitmaken van de vreugde die het seizoen brengt.”
 18. “Een kerstwens gevuld met positieve energie, speciaal voor jou. Moge de sterren van genezing aan de hemel schijnen en je pad verlichten naar een gezonde toekomst.”
 19. “Kerstmis is een tijd van reflectie, en ik hoop dat je kracht vindt in de herinneringen aan betere dagen. Moge deze kerst het keerpunt zijn op weg naar herstel en welzijn.”
 20. “Deze kerst stuur ik je niet alleen mijn wensen, maar ook een dosis moed en doorzettingsvermogen. Moge je elke dag sterker worden en snel weer genieten van het leven zonder beperkingen.”
 21. “Kerstlichtjes schijnen helder, en ik hoop dat ze een glimlach op je gezicht toveren. Laat de warmte van deze kerst je omringen en je troost bieden in tijden van ziekte.”
 22. “Een kerstgroet vol positiviteit en hoop, omdat ik geloof dat betere dagen voor je liggen. Moge deze kerst het begin zijn van een snel herstel en een toekomst vol gezondheid.”
 23. “In deze kersttijd, waarin vrede en liefde de boventoon voeren, stuur ik je een extra portie kracht en doorzettingsvermogen. Moge je snel herstellen en de rust vinden die je verdient.”
 24. “Een kerstwens met een knipoog naar betere tijden. Moge je ziekte slechts een tijdelijke schaduw zijn, en moge het licht van genezing je snel bereiken.”
Last updated: 29 november 2023

Plaats een reactie