Kerst tekst overlijden

Wanneer er iemand is overleden stuur je de nabestaanden een rouwkaart. Gebeurt dit tijdens de kerstdagen dan kun je dit combineren met een kerstkaartje. Op deze pagina lees je meer informatie over de verschillende kerst teksten die je kunt gebruiken wanneer iemand is overleden. Je ziet bijvoorbeeld de overlijden top 10 kerst teksten maar ook kerstwensen en kerst gedichten waarbij je het onderwerp kunt combineren.

Kerst tekst bij overlijden

Veel mensen hebben geen idee welke overlijden kerst tekst er gebruikt kan worden op een kerstkaartje. Je wilt de nabestaanden graag een fijne kerst toewensen terwijl dit nog erg gevoelig ligt. Wat voor kerst tekst kun je dan gebruiken? ‘Gelukkig’ hebben meer mensen hier jaarlijks mee te maken en is er daardoor al veel geschreven over een kerst tekst bij overlijden voor een kerstkaartje.

Hieronder kun je zien wat anderen gebruiken en wat jij ook kunt kiezen om een kerstkaart te schrijven.

Overlijden kerst teksten

De overlijden kerst teksten zijn er in verschillende vormen. De één is gek op gedichten, terwijl een ander juist klassieke kerstwensen wilt gebruiken. Ook zijn er mooi gedichten die de kerst combineren met het overlijden. Het gaat er in eerste instantie om hoe en welke boodschap je wilt overbrengen. Het laatste waar je je ‘druk’ om te kunt maken is de vorm waarin je het gaat schrijven.

Kerstkaart tekst overlijden.

Je kunt de overlijden kerst teksten natuurlijk schrijven op een kerstkaartje. Dit soort teksten worden vrijwel nooit via social media aan elkaar gedeeld of gegeven. Bij directe vrienden, familie of een collega wil je dit graag op de juiste manier overbrengen. Een kerstkaart tekst bij overlijden hoeft niet altijd over de dood te gaan. Je kunt ook stilstaan bij de mooie dingen die het leven te bieden hebben.

Bekijk hieronder een voorbeeldkaart.

Kerst teksten overlijden
(Bron: Greetz.nl)
Kerst teksten overlijden
 • Voor heel bijzondere mensen
  deze kaart met fijne wensen
  Een goede gezondheid
  en bergen van geluk
  Voorzien van veel gezelligheid
  een heel jaar aan een stuk.
 • Een kerstkaart
  met wat lieve woorden
  en een goede wens
  die stuur ik jou
  van mens tot mens.
 • In een ogenblik van stilte,
  bij een groot verdriet,
  is het fijn dat men er is
  en hoeven woorden niet.
  In een ogenblik van stilte,
  vooral na zo’n groot gemis,
  zegt aanwezigheid voldoende,
  voel je echt wat vriendschap is.
 • Je bent geboren om afscheid te nemen.
  Wij hadden je zoveel liefde willen geven.
  In onze harten zal je altijd blijven leven.
Teksten overlijden kerstkaart:
 • De kerstboom staat te flonkeren
  Met zijn lichtjes in het kristal
  Wij heffen ons glas op een dronk
  We hopen dat het jullie goed gaan zal!
 • Dat elke nieuwe dag
  Jullie vrede geven mag
  en bergen van geluk
  Een heel jaar aan een stuk.
 • Bij ieder afscheid valt een traan,
  omdat je iemand moet laten gaan,
  waar je zo aan bent gehecht
  verdriet dat is een groot gevecht.
 • Ik mis jou en het maakt mij verdrietig,
  maar als ik aan al die herinneringen
  denk komt er weer een glimlach terecht.

Kerstwensen overlijden:

 • Bij nieuwjaar horen wensen
  bij een nieuwjaar horen wensen
  van gezondheid en geluk,
  vooral dan voor die mensen
  die me helpen stuk voor stuk.
 • Wij wensen jullie voorspoed
  – geen regen, maar zonneschijn
  – geen verdriet, maar vreugd
  – goede gezondheid
  – vriendschap
  In het kort gezegd;
  een gelukkig 2024.
 • Jij zou het als een kerstengel
  erg goed doen!
  Vandaar kerstgroetjes
  en een dikke zoen!
 • De toekomst is nog ingepakt
  Een nieuw jaar is aangebroken
  Gezondheid, liefde en geluk
  In kleur verpakte dromen

Overlijden kerstkaart tekst:

Wees blij met Kerstmis
en vier het met elkaar
want Kerstmis komt maar
eens per jaar!

Het leven is als sneeuw
je kunt het niet bewaren
Troost is dat jij er was
uren dagen jaren

Als het lichaam niet meer wil
en het leven wordt een lijden,
kan men dankbaar zijn
dat God het komt bevrijden.

Kerstwensen bij overlijden

Het is nooit eenvoudig om troostende woorden te vinden bij het verlies van een dierbare, zeker niet tijdens de feestdagen. Toch kan het delen van warme kerstwensen en spreuken een manier zijn om steun en troost te bieden aan degenen die rouwen. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen die speciaal zijn ontworpen om sterkte te wensen bij overlijden tijdens de kerstperiode:

 1. “In deze donkere dagen van rouw en verdriet, moge het licht van liefde en warmte je omringen. Sterkte met het verlies van jouw dierbare tijdens deze kersttijd.”
 2. “De kerstboom mag dan verlicht zijn, maar we begrijpen dat jouw hart momenteel in duisternis gehuld is. Moge de liefde van vrienden en familie je omringen en je sterkte bieden.”
 3. “Hoewel de kerstliederen vrolijk klinken, begrijpen we dat jouw hart momenteel zwaar is. Moge je kracht vinden in de mooie herinneringen die je deelt en de steun van degenen om je heen.”
 4. “Kerstmis is een tijd van samen zijn, maar weet dat je niet alleen bent in jouw verdriet. Moge de liefde die je hebt gedeeld met de overledene een blijvende bron van troost zijn.”
 5. “In de stilte van deze kerstnacht, stuur ik je mijn oprechte wensen van sterkte. Moge de herinneringen aan de warmte en liefde van degenen die we verloren hebben, ons troost bieden.”
 6. “Kerstmis herinnert ons eraan dat liefde sterker is dan de dood. Hoewel je dierbare fysiek afwezig is, blijft hun liefde voortleven in de harten van degenen die van hen hielden.”
 7. “Moge deze kerst je niet alleen herinneren aan verlies, maar ook aan de waardevolle momenten die je hebt gedeeld. We sturen je kracht en liefde in deze moeilijke tijd.”
 8. “Kerstmis is een tijd van liefde en bezinning. Moge je in staat zijn om vrede te vinden in de mooie herinneringen en de steun van degenen die om je geven.”
 9. “De leegte die wordt achtergelaten door het verlies van een geliefde is moeilijk te dragen, vooral tijdens de feestdagen. Moge je kracht putten uit de liefde om je heen en de kostbare herinneringen die je deelt.”
 10. “Hoewel de kerstlichtjes schijnen, begrijpen we dat de wereld voor jou momenteel donker is. Moge de warmte van vriendschap en de troost van herinneringen je hart verlichten.”
 11. “Kerstmis herinnert ons eraan dat er altijd hoop is, zelfs in de moeilijkste tijden. Moge hoop en liefde je omringen, zelfs temidden van verdriet en verlies.”
 12. “In deze kersttijd van samenzijn en vreugde, stuur ik je mijn diepste condoleances. Moge de liefde en steun van vrienden en familie je kracht geven om door deze moeilijke tijd te komen.”
 13. “Terwijl de kerstster aan de hemel schittert, moge het je leiden naar momenten van vrede en acceptatie. We delen in je verdriet en wensen je sterkte bij het dragen van dit verlies.”
 14. “Kerstmis herinnert ons eraan dat liefde het grootste geschenk is dat we kunnen ontvangen en geven. Moge de liefdevolle herinneringen aan jouw dierbare het donkere pad verlichten.”
 15. “In deze kerstperiode van geven en ontvangen, ontvang onze oprechte wensen van sterkte en steun. Moge je de kracht vinden om met moed en liefde naar de toekomst te kijken.”
 16. “Terwijl de sneeuw zachtjes valt en de wereld bedekt met een witte deken, moge je warmte vinden in de liefde van degenen die om je geven. Onze gedachten zijn bij jou in deze moeilijke tijd.”
 17. “Kerstmis herinnert ons eraan dat het delen van liefde en vreugde de ware betekenis is van deze feestelijke tijd. Moge je, ondanks het verdriet, steun vinden in de liefde van vrienden en familie.”
 18. “In deze kerstperiode van vrede en hoop, stuur ik je mijn diepste medeleven. Moge de vrede die voorbijgaat aan alle begrip je hart omarmen en je troost bieden.”
 19. “Kerstmis mag dan gevuld zijn met festiviteiten, maar we begrijpen dat je hart momenteel zwaar is. Moge de liefde en steun van anderen je kracht geven om deze moeilijke tijd door te komen.”
 20. “Terwijl de kaarsen van hoop branden, denken we aan jou en jouw geliefde die niet fysiek aanwezig is. Moge hun spirituele aanwezigheid je troosten en je de kracht geven om door te gaan.”
 21. “Kerstmis herinnert ons eraan dat de liefde die we koesteren eeuwig is. Moge je hart gevuld zijn met warme herinneringen en de troostende gedachte dat liefde nooit sterft.”
 22. “In deze tijd van vreugde en samenzijn, stuur ik je mijn diepste medeleven. Moge de liefde van vrienden en familie je omringen en je kracht geven om door te gaan.”
 23. “Kerstmis is een tijd van reflectie en bezinning. Moge je troost vinden in de waardevolle momenten die je hebt gedeeld en de wetenschap dat je niet alleen bent in je verdriet.”
 24. “Hoewel de kerstbelletjes klinken, begrijpen we dat jouw hart zwaar is. Moge de harmonie van liefde en steun je troosten in deze moeilijke tijd van afscheid nemen.”
 25. “Kerstmis herinnert ons eraan dat licht volgt op duisternis. Moge je, te midden van verdriet, het licht van hoop en liefde zien dat je pad verlicht en je kracht geeft.”
Last updated: 29 november 2023

1 gedachte over “Kerst tekst overlijden”

Plaats een reactie