Bijzondere kerst teksten

Het schrijven van bijzondere kerst teksten blijft één van de mooiste manieren om een kerstkaartje te voorzien van een mooie kerstwens. Elk jaar is kerst weer een bijzonder fenomeen waar veel aandacht aan wordt besteed. Het schrijven van kerstkaartjes hoort daar ook bij. Het liefst met een bijzondere boodschap. Op deze pagina zijn verschillende voorbeelden te bekijken van de bijzondere kerstteksten. Veel plezier met het uitzoeken van een mooie tekst.

Bijzondere kerst teksten in een overzicht

In een kerstkaartje kun je verschillende teksten schrijven. Zo zijn er ook voorgedrukte kaartjes te koop waar je enkel een naam hoeft in te vullen. Dit is natuurlijk alles behalve bijzonder. Dit soort kaartjes is dan ook leuk om aan te vullen met een eigen kerst tekst. Heeft iemand iets bijzonders meegemaakt? Je kunt dit dan verwerken in het kaartje.

Bijzondere kerst teksten
Bijzondere kerst teksten (Bron: Greetz.nl)

Het is ook erg leuk om de bijzondere kerst tekst te schrijven in de vorm van een spreuk, tekst of een wens. Je wenst iemand immers fijne feestdagen en een goed en gezond 2024 toe. Je kunt het natuurlijk ook combineren. Zo kun je op de ene helft een mooie tekst schrijven, terwijl je op de andere kant een bijzondere kerst spreuk plaatst. Indien je online een kerstkaartje gaat maken, dan kun je de bijzondere kerst teksten eenvoudig wijzigen of verplaatsen zonder dat je een nieuwe kaart hoeft te schrijven.

Voorbeelden bijzondere kerst teksten

 • We wensen je een nieuw jaar
  bruisend en sprankelend,
  stralend en schitterend,
  gezond en gelukkig,
  zorgeloos en prachtig!
 • Zorg ervoor dat in dit nieuwe jaar
  Uw hart een bloem is
  Die elke dag weer bloeit!
 • Een kleine, welgemeende kerstwens
  voor ieder dier en elk mens:
  Vrede en harmonie op aarde.
  En laat een ieder in zijn waarde
Bijzondere kerst teksten
(Bron: Greetz.nl)

Bijzondere kerstwensen voor 2023 – 2024

 • Sinds dit jaar wonen wij samen,
  kerst is daarom voor ons extra bijzonder.
  Graag willen we dat samen met jullie vieren.
  Komen jullie gezellig bij ons eten met de kerst?
 • Een witte kerst als in een droom
  met tientallen lichtjes in een boom
  kerstballen blinken, kerstklokken klinken
  de gezelligste tijd van het jaar, met heel de familie bij elkaar
 • Wat is de een zonder de ander?
  Daarom wensen wij jullie met elkaar
  Fijne feestdagen, maar vooral
  een heel Gelukkig Nieuwjaar!

Bijzondere kerst teksten (1)

Bijzondere kerstteksten
 • De allerliefste wensen, van mij voor jou
  omdat ik zoveel van je hou
  Fijne kerstdagen en een liefdevol 2024
 • Wij sturen jullie deze koude winterdagen de warmste wensen:
  Een mooi kerstfeest
  Een knallend uiteinde
  Een gelukkig Nieuwjaar!
 • Elk nieuwjaar groeien
  bij mij goede voornemens
  dankbaar leven krijgt
  dit jaar mijn volle aandacht
  eenvoudig met een vriend als jij

Bijzondere kerstspreuken:

 • Kerst is een echt feest
  van familie en vrienden
  we heffen ons glas
  onze harten zijn gevuld
  met mooie wensen voor elkaar
 • Heel ver hier vandaan
  heeft de Kerstman heel zeker
  de mooiste kerstboom
  maar heel dicht bij mij vier ik
  kerst met mijn liefste vrienden
 • Het bijzondere aan kerst is dat er tijdens deze dagen overal vreugde, liefde en warmte heerst. Was het hele jaar maar kerstmis!

Meer bijzondere kerstwensen

 1. In deze betoverende kersttijd wens ik je vreugde die sprankelt als kerstlichtjes en vrede die neerdaalt als een zachte sneeuwvlok. Moge je hart gevuld zijn met warmte en liefde, en moge het nieuwe jaar stralen als een fonkelende kerstster aan de horizon.
 2. Kerstmis is niet alleen een seizoen, het is een gevoel. Mogen de betovering en magie van deze feestelijke dagen je omringen en je inspireren om te genieten van de kleine gelukjes en de liefde om je heen. Een vrolijk kerstfeest en een schitterend nieuwjaar gewenst!
 3. Terwijl de kerstklokken luiden en de geur van dennen en kaneel de lucht vult, stuur ik je mijn oprechte wensen voor een warme en gezellige kerst. Moge je dagen gevuld zijn met lachende gezichten, hartverwarmende momenten en liefdevolle herinneringen.
 4. Kerstmis is het perfecte moment om te reflecteren op het afgelopen jaar, de hoogte- en dieptepunten, en om vooruit te kijken naar een nieuw begin. Laten we samen het glas heffen op vriendschap, liefde en de hoop op een stralende toekomst. Fijne feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar!
 5. Een fonkelende kerstboom, gezellige avonden bij de open haard en dierbare momenten met geliefden maken deze dagen speciaal. Moge het licht van vreugde in je hart schijnen en de liefde van vrienden en familie je verwarmen tijdens deze feestelijke periode.
 6. Kerstmis draait niet alleen om geschenken, maar ook om het geven van tijd, aandacht en liefde aan degenen die we koesteren. Moge jouw kerst gevuld zijn met waardevolle momenten van samenzijn en het delen van liefde en vreugde.
 7. Terwijl de sneeuwvlokken zachtjes neerdalen en de wereld bedekken met een witte deken, hoop ik dat je hart wordt gevuld met de zuiverheid en onschuld van het seizoen. Een zalig kerstfeest en een stralend nieuwjaar toegewenst!
 8. Laat deze kerst een tijd zijn van liefdadigheid en vriendelijkheid, waarbij we ons richten op wat echt belangrijk is in het leven. Moge je genieten van de warmte van vriendschap en de vreugde van het geven. Een gezegende kerst en een liefdevol nieuwjaar gewenst!
 9. Tijdens deze feestelijke dagen, waarin de wereld lijkt te vertragen en harten warmer worden, wens ik je momenten van sereniteit en betekenis. Moge kerst niet alleen een viering zijn, maar ook een tijd van reflectie en vernieuwing.
 10. Een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar vol mogelijkheden en avonturen. Moge elk moment doordrenkt zijn met liefde, elke dag een geschenk, en elk nieuw jaar een nieuw hoofdstuk van geluk en vervulling.
 11. Laat de geest van kerstmis je inspireren om te geloven in magie, liefde en de kracht van vriendelijkheid. Moge je dagen gevuld zijn met wonderen en je hart met dankbaarheid. Fijne feestdagen en een schitterend nieuwjaar toegewenst!
 12. In deze feestelijke periode van samenzijn en liefde, stuur ik je mijn oprechte wensen voor een kerst vol warmte, vreugde en betekenis. Moge de ster van Bethlehem je leiden naar een jaar vol hoop en voorspoed.
 13. Terwijl de kerstster aan de hemel schittert, hoop ik dat jouw hart straalt van liefde en geluk. Moge je omringd zijn door dierbaren en mogen de komende dagen gevuld zijn met betoverende momenten en kostbare herinneringen.
 14. Kerstmis is een tijd van geven en ontvangen, van vreugde delen en harten verwarmen. Moge jouw dagen worden verlicht door de glimlach van geliefden en de vreugde van onbaatzuchtige liefde. Een zalige kerst en een stralend nieuwjaar gewenst!
 15. In deze sfeervolle kerstperiode wens ik je niet alleen de vreugde van het moment, maar ook de hoop en moed voor de toekomst. Moge het nieuwe jaar je verrassen met kansen en successen, en moge elk moment kostbaar zijn.
 16. Kerstmis herinnert ons eraan dat we allemaal deel uitmaken van een groter geheel, verbonden door liefde en mededogen. Moge deze kerstperiode een tijd zijn van begrip, vergeving en het koesteren van de kostbare banden die ons verbinden.
 17. Terwijl de kaarsen branden en de kerstliederen weerklinken, stuur ik je mijn hartelijke wensen voor een vrolijk kerstfeest en een jaar vol liefde en geluk. Moge je omringd zijn door warmte en vreugde, nu en altijd.
 18. Kerstmis is als een betoverend sprookje waarin dromen werkelijkheid worden. Moge jouw dagen gevuld zijn met wonderen, je nachten verlicht door sterren, en je hart vervuld van vrede en liefde. Een schitterende kerst en een stralend nieuwjaar gewenst!
 19. In deze magische tijd van het jaar wens ik je niet alleen cadeautjes onder de boom, maar ook vreugdevolle momenten in overvloed. Moge elke dag van het nieuwe jaar je begroeten met positiviteit en kansen om te groeien en te bloeien.
 20. Terwijl we het oude jaar afsluiten en een nieuw avontuur beginnen, hoop ik dat kerst vreugde brengt, het nieuwe jaar hoopvol begint en elk moment in je leven waardevol is. Een zalig kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar toegewenst!

Bijzondere kerst tekst

Het delen van dit artikel stellen wij erg op prijs. Tips en correcties kunnen per e-mail toegezonden worden. Heb je zelf een bijzondere kerstwens gevonden of bedacht? Stuur ons dan een e-mail of reageer onderaan dit artikel.

Last updated: 28 november 2023

Plaats een reactie