Kerst tekst liefde

Voor je geliefde wil je natuurlijk alles uit de kast trekken om de meest mooie en liefdevolle kerstkaart te schrijven. Toch zie je dat er minder vaak echt originele kerst teksten worden gebruikt. Om daar verandering in te krijgen kun je de liefde kerst teksten op deze pagina bekijken. Doe inspiratie op en schrijf zelf een kerstkaart met een lieve kerst tekst.

Kerst tekst liefde in een overzicht

Ben jij ook verliefd? Het is dan erg romantisch om een kerstkaart vol liefde te schrijven. Gebruik daarbij de juiste woorden, de juiste kleur en natuurlijk een kerstkaart die daar helemaal bij past. Rood is de kleur van de liefde, dus deze kleur is het meest aan te raden om te gebruiken. Welke kerst tekst ga je gebruiken? Als je niet goed weet wat je wel en niet kunt gebruiken is het erg verstandig om de liefdevolle kerst teksten hieronder goed te bekijken.

Kerst tekst liefde

Liefdevolle kerst teksten

De hierboven getoonde liefdevolle kerst teksten zijn een inspiratiebron en geven een goed beeld weer van de mogelijkheden. Een kerst tekst met liefde geschreven, dat kan een dame altijd waarderen. Heren zijn daarvan vaak minder onder de indruk. Gebruik de juiste liefdevolle kerst teksten en ook een stoere man zal geraakt worden.

Lieve kerstteksten

Hoe je dit voor elkaar krijgt? Gebruik zijn gevoelige kant! Het is ook een aanrader om te schrijven over bijzondere momenten van het afgelopen jaar. De lieve kerstteksten zijn niet alleen mooi als herinnering, het schrijft ook nog eens eenvoudig omdat het nog goed in je geheugen staat.

Indien je niet zo creatief bent in het verzinnen van kerstwensen, kerst teksten of kerst spreuken of je bent niet goed met de liefde, dan zijn de voorbeelden er om je te helpen. Maak daar dan ook gebruik van!

Kerst teksten liefde
(Bron: Greetz.nl)
Liefde kerst teksten:
 • Als ik een vogel was droeg ik je op m’n vleugels,
  als ik een dolfijn was droeg ik je op m’n vinnen,
  maar ik ben een mens dus draag ik je in m’n hartje voor altijd! En ik wil samen met jou de kerst doorbrengen
 • Sterretjes twinkelen
  Kerstballen rinkelen
  Duizenden Engeltjes op een rij
  maar de liefste dat ben jij!
 • Jij bent degene waarbij ik mijn hartje kan luchten…
  Jij bent degene die de mij echt aanvoelt…
  Degene die niet om mijn verhalen zal zuchten…
  Ja jij bent degene die echt weet wat ik bedoel
 • Wat is een kerst zonder mooie bomen?
  En wat is winter winter zonder kou?
  Wat is mijn leven zonder jou?
  Alles wat ik wil zeggen; “ik hou van jou”
  Ik kan de toekomst niet voorspellen,
  maar ik wil je toch vertellen
  Als ik het voor het zeggen had,
  kwam enkel vreugde en voorspoed op je pad
  ik wens je een jaar vol vreugde en geluk.
 • De uren vliegen voorbij
  Een jaar is verdwenen voor jou en mij
  we wensen elkaar
  prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar
Kerstkaart tekst liefde:
 • Ik kus je lippen,
  en sluit m’n ogen.
  Ik hou van jou,
  dat is niet gelogen. Met jou wil ik wel altijd kerst vieren.
  k heb een vrolijk berichtje
  voor als het donker wordt
  hier is een helder lichtje
  al brandt het nog zo kort
 • De kerstboom staat te flonkeren
  Met zijn lichtjes in het kristal
  Wij heffen ons glas op een dronk
  We hopen dat het jullie goed gaan zal!
 • Wat is kerst zonder je grote liefde?
  25 december zonder jou
  denkend aan ons twee samen met kerst
  Het is mijn enige wens.
 • Soms zijn er tijden
  die je het liefst zou vermijden
  Dan is het goed om te weten
  dat ik je met kerst niet zal vergeten.

Liefdevolle kerstwensen:

 • Al slijt de deurmat niet van je bezoekjes
  en lopen we bij jou ook zelden aan
  toch blijft de band die tussen ons gegroeid is
  voor altijd als een warm gevoel bestaan
 • Soms zijn er tijden
  die je het liefst zou vermijden
  Dan is het goed om te weten
  dat ik je met kerst niet zal vergeten
 • Ja.. daar zit je dan in je uppie
  te denken aan die mooie jongen
  Waar is hij nou, waarom niet hier?
  Gezellig met elkaar knuffelen
  maar nee jij bent te ver weg

Lieve kerstspreuken en gedichten:

Met kerst ben je blij,
Veel liefde voor mij,
met kerstmis nog het verst,
wens ik jou een vrolijke kerst,
en met een kusje hier en daar,
ook een gelukkig nieuwjaar.

Kerst klokjes die klinken
kerstlichtjes die blinken
een boodschap van peis en vree
geven wij met deze kerstwens mee
laat deze ster helder en klaar
Ons leiden naar een
gelukkig nieuwjaar.

Meer kerstwensen voor een geliefde

 1. Tijdens deze betoverende kerstperiode koesteren we de liefde die ons warm houdt, als een fonkelende open haard in ons hart.
 2. Moge het fonkelen van de kerstlichtjes een weerspiegeling zijn van de liefde die in jouw hart straalt, en moge deze liefde zich verspreiden naar alle mensen om je heen.
 3. In de stille nacht van kerst, wens ik je liefde die dieper is dan de oceaan en helderder dan de sterren aan de hemel.
 4. Kerst is het perfecte moment om te omhelzen, lief te hebben en samen te zijn. Moge de liefde in jouw leven vermenigvuldigen en de vreugde van deze feestelijke dagen vervullen.
 5. Laat liefde het mooiste geschenk zijn dat je geeft en ontvangt tijdens deze feestelijke tijd van het jaar. Het is de sleutel tot ware kerstvreugde.
 6. Kerst is als een liefdesverhaal dat elk jaar wordt verteld. Laten we samen genieten van de magie van dit seizoen en de liefde delen die het met zich meebrengt.
 7. In de glinsterende sneeuwvlokken en de warmte van kerstlichtjes vinden we de liefde die ons bindt, een liefde die sterker wordt met elk voorbijgaand jaar.
 8. Moge deze kerst gevuld zijn met momenten van liefde, lachen en samenzijn. Het zijn deze kostbare momenten die het hart verwarmen, zelfs op de koudste dagen.
 9. Kerstmis herinnert ons eraan dat liefde het mooiste geschenk is dat we kunnen geven en ontvangen. Laten we genieten van de liefdevolle sfeer en deze delen met de mensen om ons heen.
 10. Net zoals de ster die de weg wees naar de stal waar Jezus werd geboren, moge liefde ons de weg wijzen naar vrede en vreugde deze kerst.
 11. De liefde die we delen, maakt kerst speciaal. Moge deze feestdagen doordrenkt zijn met de warmte van liefde, waardoor ons hart straalt als een kerstster.
 12. In het magische seizoen van kerst, laten we de liefde koesteren die ons omringt. Het is de ware betekenis van deze prachtige tijd van het jaar.
 13. Kerst is het moment waarop liefde en vreugde in de lucht zweven, als sneeuwvlokken die zachtjes neerdalen. Moge je liefdevolle hart net zo licht en helder zijn.
 14. Liefde is het mooiste geschenk dat we elkaar kunnen geven, en kerst is de perfecte tijd om dat te doen. Laten we liefde verspreiden als kerstlichtjes in de donkere nacht.
 15. Moge de liefde die je voelt tijdens kerst de hele wereld verlichten, als een stralende ster aan de hemel die alle harten verwarmt.
 16. De kerstboom staat symbool voor onze liefde, met lichtjes die schitteren als de bijzondere momenten die we samen hebben gedeeld. Moge deze kerst net zo stralend zijn.
 17. Liefde is het mooiste ornament dat je in de kerstboom van het leven kunt hangen. Moge je boom overladen zijn met liefdevolle herinneringen en gelukkige momenten.
 18. Tijdens deze kerstdagen, laat liefde het ritme van je hart bepalen en vrede je ziel vullen. Het zijn de ware gaven van dit prachtige seizoen.
 19. Net zoals de kaarsen op de kersttafel het donker verdrijven, moge de liefde in je hart alle duisternis wegvegen en plaatsmaken voor een stralend licht.
 20. Kerst is de tijd om liefde te delen, de tijd om elkaars gezelschap te waarderen en de tijd om dankbaar te zijn voor de kostbare mensen in ons leven.
 21. Moge je hart deze kerst gevuld zijn met de warmte van liefde en de vreugde van samenzijn. Het zijn deze momenten die het leven waardevol maken.
 22. In de glinsterende sneeuw en de schittering van kerstlichtjes, vind je de liefde die eeuwig brandt. Laat deze liefde je gids zijn in het nieuwe jaar.
 23. Kerst is de tijd waarin liefde tastbaar wordt, als een zachte omhelzing die ons hart verwarmt. Moge deze liefde je omringen en je ziel verlichten.
 24. Liefde is het mooiste geschenk dat je kunt geven en ontvangen. Deze kerst wens ik je overvloedige liefde die blijft groeien en stralen als een eeuwige kerstster.
 25. Moge de liefde die je voelt tijdens kerst doordringen in elk aspect van je leven, als een zachte deken die je beschermt en koestert.
 26. Kerstmis is de tijd van liefde en vreugde, een tijd waarin harten samensmelten en de wereld even stilstaat om de liefde te vieren die ons verbindt.
 27. Laat liefde je begeleiden als een magische slede door de besneeuwde landschappen van kerst, en moge de belofte van liefde het nieuwe jaar verlichten.
 28. Moge je hart deze kerst overstromen van liefde, als een beker die gevuld is met de warmste gevoelens en de zoetste herinneringen.
 29. Kerst is de tijd waarin liefde als een onzichtbaar geschenk de harten beroert en de wereld omtovert tot een wonderlijke plek vol warmte en tederheid.
 30. Liefde is het mooiste kerstgeschenk, verpakt in warme knuffels en glimlachen. Moge je overvloedig worden bedeeld met dit kostbare geschenk.
 31. Net zoals de kerstster aan de hemel de weg wijst, moge de liefde in je hart je leiden naar vreugdevolle momenten en betekenisvolle ontmoetingen.
 32. Kerst is het moment waarop liefde als een onzichtbare kracht door de lucht zweeft en harten verwarmt. Moge deze liefde je omhullen en je vullen met vreugde.

Een mooie liefdevolle kerstwens toevoegen aan deze pagina? Reageer dan hieronder. Nuttig artikel? Het delen van dit artikel stellen wijn enorm op prijs.

Last updated: 29 november 2023

Plaats een reactie