Kerst tekst weduwe

Een weduwe stuur je een kerstkaartje met een toepasselijke kerst tekst. Is iemand pas weduwe geworden en wordt dit de eerste kerst zonder partner? wens hem of haar dan sterkte met een kerstkaartje. Wat voor tekst kun je zoal gebruiken in een kerstkaartje voor een weduwe? Op deze pagina kun je verschillende voorbeelden vinden. Succes met het vinden van een passende kerstwens en eventueel met het vinden van een kaartje.

Kerst tekst voor een weduwe

Het kan enorm lastig zijn om voor een weduwe een kerstkaart te schrijven. Wens je hem of haar een gelukkig nieuwjaar toe en fijne feestdagen of kies je andere woorden? In het verleden zijn er al vele kerst teksten voor een weduwe geschreven. Jaarlijks komen daar nog diverse varianten bij. Hieronder kun je de klassieke kerst tekst voor een weduwe bekijken, maar ook nieuwe en originele weduwe kerst teksten.

Tekst voor de kerst

Weduwe kerst teksten

Naast weduwe kerst teksten kun je ook kerstwensen of kerst spreuken gebruiken. Een combinatie van lieve woorden om de weduwe een fijne kerst toe te wensen. De voorbeelden die je hierboven kunt bekijken geven een goede indicatie van de verschillende weduwe kerst teksten die veel worden gebruikt. Het is een handig hulpmiddel indien je niet eerder een dergelijke kerstkaart hebt geschreven.

Kerstkaart tekst weduwe

De kerstkaart teksten voor een weduwe kunnen tegenwoordig ook veel humor bevatten. Kerst is een periode waar teruggedacht kan worden aan de tijd dat de partner nog aanwezig was, maar er mag ook gelachen worden en naar de toekomst worden gekeken. Het is daarom zeker de moeite waard om de kerstkaart tekst voor een weduwe eens te bekijken. Wellicht doe je er inspiratie op zodat je een mooie kerstkaart kunt schrijven aan een weduwe.

Kerst tekst weduwe
(Bron: Greetz.nl)
Kerst teksten weduwe:
 • Schatje ik wou dat je hier was
  Maar je bent er niet
  Ik mis je al de hele tijd
 • Zalig kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar
  Moge 2024 een jaar worden van veel plezier,
  maar ook een jaar van verdraagzaamheid en vrede.
 • We wensen jullie
  Een jaar zonder zorgen tegemoet
  Met vriendschap in overvloed
  En elke dag een dosis geluk
  Zo kan het nieuwe jaar al niet meer stuk.
  Een gelukkig en gezond 2024!
 • Kerstmis, een tijd van warmte en sfeer
  en van het kindeke, klein en teer
  Moge er overal vrede zijn
  voor alle mensen, groot en klei
 • Op de drempel van 2023 danken wij u
  voor het in ons gestelde vertrouwen
  en de prettige samenwerking
  Wij wensen u goede kerstdagen
  en een gelukkig en gezond 2024.
Weduwe kerstkaart teksten:
 • Je kunt elkaar natuurlijk overlopen
  geen dag voorbij zonder elkaar te zien
  maar één keer in het jaar – dat moet toch kunnen
  of is dat nog te veel voor ons misschien?
 • Ten slotte een paar woorden om te zeggen dat ik heel veel van je hou.
  En geloof me na Kerstmis dan kom ik gauw,
  want bij nieuwjaar ben ik bij jou!
 • Jij bent altijd in mijn hart verstopt
  en je wilt er maar niet uit
  omdat je van mij houd
  en ik van jou
 • Voor heel bijzondere mensen
  deze kaart met fijne wensen
  Een goede gezondheid
  en bergen van geluk
  Voorzien van veel gezelligheid
  een heel jaar aan een stuk
 • Bij nieuwjaar horen wensen
  bij een nieuwjaar horen wensen
  van gezondheid en geluk,
  vooral dan voor die mensen
  die me helpen stuk voor stuk.
 • Voor mij wordt deze kerst wel heel bijzonder
  heel langzaam kleurt mijn grijze hemel blauw
  het heeft voor mij iets van een heel groot wonder
  en dat komt helemaal alleen door jou!

Kerstwensen weduwe:

 • Mijn kerstwens voor allen
  is eenvoudig en klein
  gelukkig te leven
  gewoon er voor elkaar zijn
 • De kerstboom staat te flonkeren
  Met zijn lichtjes in het kristal
  Wij heffen ons glas op een dronk
  We hopen dat het jullie goed gaan zal!
 • Het wordt kerst, misschien wel een witte
  Want heel stil, zonder gerucht
  Dalen kleine witte vlokjes
  Uit een donkergrijze lucht
 • Herinneringen aan een kerst
  kort of lang geleden
  geven een speciale glans
  aan kerstmis in het heden.
 • Wij wensen u en uw medewerkers prettige kerstdagen
  en spreken de wens uit dat onze aangename relatie
  zich in het komende jaar zal voortzetten.

Weduwe kerstgedichten en spreuken:

Ergens in een hoekje van de kelder
staat een fles vol tintelende wijn
en we beloven nu die gaat pas open
als jullie weer gezellig bij ons zijn

Een paar woorden om te zeggen
dat ik heel veel van je hou
en geloof me ik beloof je
na de kerst dan kom ik gauw

Sprankelend zilver, glanzend goud
kerstfeest voor mij is
liefde en vergiffenis
geuren uit het dennenwoud

Kerstmis is geen tijd of seizoen,
maar een bewustzijnstoestand.
De werkelijke geest van kerstmis,
is gericht op het koesteren van vrede
en goede wil en op het overvloedig
te worden in barmhartigheid.

Wat is de een zonder de ander?
Daarom wensen wij jullie met elkaar
Fijne feestdagen, maar vooral
een heel Gelukkig Nieuwjaar!

Meer kerstwensen voor een weduwe

Het is begrijpelijk dat de kerstperiode voor een weduwe een mix van emoties met zich meebrengt. Het kan een tijd van zowel liefdevolle herinneringen als van verdrietige momenten zijn. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen met originele kerstspreuken en kerstwensen die speciaal zijn ontworpen om troost en warmte te bieden aan een weduwe tijdens deze feestelijke periode:

 1. “Mogen de fonkelende lichtjes van de kerstboom de warme herinneringen aan jouw geliefde weerspiegelen en de hoop brengen voor een vredige kerst in jouw hart.”
 2. “In de stille nacht van kerst, moge de liefde die je deelt met degene die je mist, als een zachte deken om je heen liggen en troost bieden.”
 3. “De kerststerren aan de hemel schijnen helder, net als de liefde die jouw geliefde in jouw hart heeft achtergelaten. Koester die warmte en laat het je door de feestdagen leiden.”
 4. “Kerst is niet alleen een tijd van vreugde, maar ook een tijd om de liefde te herinneren die je hebt gedeeld. Moge je de kracht vinden om de liefdevolle herinneringen te omarmen en te koesteren.”
 5. “Elke sneeuwvlok die zachtjes neerdaalt, draagt de kus van een geliefde mee. Moge je de magie van die kussen voelen en weten dat je geliefde altijd dichtbij is, zelfs in de witste kerst.”
 6. “In de stilte van deze kerst, moge je de kracht vinden om de vreugdevolle momenten te herinneren en te omarmen, wetende dat liefde nooit verloren gaat, zelfs niet in de donkerste nachten.”
 7. “Kerstlichtjes glinsteren als de glimlach van degenen die we missen. Moge je omringd zijn door die stralende lichtjes en de geruststellende warmte van liefde.”
 8. “De leegte die je voelt, wordt verzacht door de liefde die je deelt. Moge deze kerst een tijd zijn van liefdevolle herinneringen en het vinden van vreugde in de kleine lichtpuntjes.”
 9. “Hoewel de kerstboom dit jaar misschien een beetje stiller staat, moge de liefde die eromheen hangt luider klinken dan ooit tevoren. Je bent niet alleen; jouw geliefde leeft voort in de liefde die je koestert.”
 10. “Kerstmis komt niet met een kalender, het komt met warme herinneringen. Moge deze kerst jou omringen met liefde, troost en de zekerheid dat je geliefde altijd in je hart is.”
 11. “Terwijl de kerstbelletjes klingelen, herinneren ze ons eraan dat liefde en vreugde geen seizoensgebonden geschenken zijn. Moge je liefde vinden in de kleine wonderen en de vreugde van gedeelde herinneringen.”
 12. “De kaarsen op de kersttafel verlichten niet alleen de ruimte, maar ook de liefde die je koestert. Moge het licht van kerst je pad verlicht en de warmte van liefde je hart verwarmen.”
 13. “Kerst brengt misschien een leegte, maar het brengt ook de kans om de liefde te vieren die je hebt gedeeld. Moge deze kerst een eerbetoon zijn aan de mooie momenten die voor altijd in je hart zullen blijven.”
 14. “In de stille nacht van kerst, moge je geliefde in de sterren schitteren en je begeleiden door deze tijd van vreugde en verdriet. Je bent niet alleen, want liefde overstijgt de grenzen van tijd en ruimte.”
 15. “Elke kerstbal aan de boom draagt een verhaal, net als elke herinnering in je hart. Moge deze kerst vol zijn van betekenisvolle momenten en de kracht om de liefde te voelen, zelfs in afwezigheid.”

Deze kerstspreuken en kerstwensen zijn bedoeld om een gevoel van verbondenheid, troost en warmte te brengen in het hart van een weduwe tijdens de feestdagen. Het zijn woorden van medeleven en herinnering, in de hoop dat ze een bron van kracht en liefde kunnen zijn in deze bijzondere tijd van het jaar.

Last updated: 29 november 2023

Plaats een reactie