Kerst tekst moeder

Voor je moeder wil je de allermooiste kerstkaart schrijven die je maar kan vinden. Op deze pagina kun je verschillende voorbeelden bekijken van kerst teksten speciaal voor je moeder. Heb jij inspiratie nodig of wil je weten hoe de top 10 meest gekozen moeder kerst teksten eruit ziet? Bekijk dan de voorbeelden hieronder.

Kerst teksten voor een moeder

Jaarlijks worden er miljoenen kerstkaarten verstuurd waarbij ook de moeder niet wordt vergeten. Er zijn dan ook vele kerstkaarten te koop die speciaal voor je moeder zijn gemaakt. Soms staat hier al in tekst in geschreven maar meestal een algemene kerstwens zoals ‘fijne feestdagen en een gezond 2024’. Hieronder kun je bekijken welke kerst tekst je voor je moeder kunt gebruiken. Bekijk ook de top 10.

Kerst moeder

Kerstkaart moeder tekst

Heb je de voorbeelden hierboven gezien? Dan heb je nu een goede indruk welke kerstkaart moeder tekst veel wordt gebruikt. Voor je vader zou je deze ook kunnen gebruiken. Je moet dan natuurlijk wel wat kleine wijzigingen aanbrengen. De kerstkaart moeder teksten zijn direct te gebruiken op een leuk kaartje, maar aanpassen met wat persoonlijke stukjes is natuurlijk veel leuker! Het is ten slot van rekening Kerstmis.

Moeder kerst teksten

Het aanpassen van de moeder kerst teksten gaat erg eenvoudig. Als je een online kerstkaartje gaat maken dan kun je de teksten, kerstwensen of kerstgedichten kopiëren en plakken. Daarna kun je de tekst eenvoudig aanpassen. Voeg leuke stukjes toe of haal een stukje weg dat niet van toepassing is.

Kerst teksten moeder

Kerst teksten moeder:
 • Een maagdelijk witte agenda
  symbool van een open begin
  ik wil je bij deze vast vragen
  zet mijn naam er hier en daar in
 • In het putteke van de winter zorgen kerstballen voor wat sfeer
  De mooiste kerstkaarten brengen fijne wensen stijlvol over en weer
  Goede voornemens houden ons bij het begin van het nieuwe jaar weer in de ban
  Simpelweg gelukkig zijn is wat wij je wensen omdat je het nergens kopen kan.
 • Voor mij wordt deze kerst wel heel bijzonder
  heel langzaam kleurt mijn grijze hemel blauw
  het heeft voor mij iets van een heel groot wonder
  en dat komt helemaal alleen door jou!
Kerstkaart tekst moeder:
 • Kerstmis
  het feest
  van vergeven
  Een nieuwe start
  om verder te leven
  Het voelt fijn
  maar wees eerlijk
  zo zou het toch
  elke dag moeten zijn
 • Lieve mama,
  Voor het nieuwe jaar veel geluk en veel mooie momenten
  warme liefde, bruisende energie en veel tijd
  om te lachen en te dromen
  om te genieten en van elkaar te houden
 • Voor heel bijzondere mensen
  deze kaart met fijne wensen
  Een goede gezondheid
  en bergen van geluk
  Voorzien van veel gezelligheid
  een heel jaar aan een stuk

Moeder tekst kerst:

Voor hele bijzondere mensen
deze kaart met fijne wensen
Een goede gezondheid
en bergen van geluk
Voorzien van véél gezelligheid
een héél jaar aan een stuk

Kerstliedjes klinken
kerstballen blinken
Harten gevuld met liefde en geluk
Deze kerst kan niet meer stuk!

De kerstboom staat te flonkeren
Met zijn lichtjes in het kristal
Wij heffen ons glas op een dronk
We hopen dat het jullie goed gaan zal!

Moeder kerstwensen:

2023 is bijna vervlogen
2024 staat reeds voor de deur
Een nieuw jaar met nieuwe dromen
Alles krijgt een nieuwe kleur
Veel geluk en vrede
Veel liefde voor elkaar
Aandacht voor de naaste
Het wordt een prachtig jaar.

Een witte kerst als in een droom
met tientallen lichtjes in de boom
Kerstballen blinken
kerstklokken klinken
De gezelligste tijd van het jaar
met het hele gezin bij elkaar!

De tijd van huiselijke warmte
buiten is het fris
dat kan maar een ding betekenen
het is Kerstmis

Kerstspreuken / kerstgedichten moeder:

 • De Kerstdagen zijn juist dan zo bijzonder
  wanneer we ze delen met vrienden
  Wij hopen dat ze vol warmte, licht en geluk
  met elkaar zullen zijn
  Gelukkig Nieuwjaar!
 • Sterretjes twinkelen
  Kerstbellen rinkelen
  Duizenden engeltjes op een rij
  maar de liefste dat ben jij!
 • Ergens in een hoekje van de kelder
  staat een fles vol tintelende wijn
  en we beloven nu die gaat pas open
  als jullie weer gezellig bij ons zijner

Meer kerstwensen voor een moeder / mama

 1. Lieve mama, moge deze kerst vol warmte en liefde zijn, net zoals de liefde die je het hele jaar door met ons deelt. Fijne feestdagen!
 2. Kerstmis is het perfecte moment om dankbaar te zijn voor de liefde van een geweldige moeder. Jouw toewijding en zorg zijn de mooiste cadeaus die we ooit hebben gekregen. Prettige kerstdagen, lieve mama!
 3. Moge de fonkelende lichtjes van de kerstboom jouw hart verlichten, net zoals jouw liefde ons leven verlicht. Gelukkig kerstfeest, geweldige moeder!
 4. In deze feestelijke tijd wil ik even stilstaan bij de bijzondere vrouw die je bent, lieve moeder. Jouw kerstspirit brengt altijd vreugde in ons huis. Fijne feestdagen en een gezegend nieuwjaar!
 5. Kerst is een tijd van samenzijn, en ik voel me gezegend dat ik deze tijd met jou mag delen, mijn liefste moeder. Moge jouw hart gevuld zijn met vreugde en warmte. Gelukkige kerstdagen!
 6. Voor de vrouw die kerst magisch maakt met haar liefdevolle aanwezigheid: fijne feestdagen, lieve moeder. Moge deze kerst gevuld zijn met gelach, liefde en gezelligheid.
 7. Jouw kerstkoekjes smaken niet alleen heerlijk, maar ze zijn ook doordrenkt met de liefde waarmee je ze maakt, lieve mama. Moge jouw kerst net zo zoet zijn als jij bent. Prettige kerstdagen!
 8. In de drukte van de feestdagen wil ik even stilstaan en waarderen hoe bijzonder jij bent, mijn geweldige moeder. Jouw toewijding aan het gezin maakt kerst nog specialer. Gelukkige kerstdagen en een liefdevol nieuwjaar!
 9. Terwijl de sneeuw buiten valt, herinner ik me de warmte van jouw knuffels, lieve moeder. Moge jouw kerst net zo knus zijn als de momenten die we samen hebben gedeeld. Fijne feestdagen!
 10. Lieve mama, jouw liefde is als een kaars die nooit uitdooft, zelfs niet op de koudste winteravonden. Moge deze kerst je hart verwarmen zoals jij het onze hebt verwarmd. Prettige kerstdagen!
 11. Kerst is de tijd van het jaar waarin we reflecteren op de zegeningen die we hebben, en jij, lieve moeder, bent de grootste zegen van allemaal. Fijne feestdagen en een gezegend nieuwjaar!
 12. Jouw kerstdecoraties brengen niet alleen de geest van het seizoen in huis, maar ook de geest van liefde en warmte, lieve moeder. Moge jouw kerst net zo magisch zijn als de versieringen die je hebt gemaakt. Gelukkige kerstdagen!
 13. Terwijl de kaarsen branden en de kerstliederen klinken, wil ik gewoon zeggen hoe dankbaar ik ben voor een moeder zoals jij. Jouw liefde is het mooiste geschenk van allemaal. Prettige kerstdagen!
 14. Kerstmis herinnert ons eraan dat de mooiste cadeaus niet in winkels liggen, maar in het hart van geliefden. Dank je wel, lieve moeder, voor de onschatbare geschenken van liefde en warmte die je ons geeft. Gelukkige kerstdagen!
 15. Moge deze kerst vol vreugde en licht zijn, net zoals de vreugde die je in ons leven brengt, lieve mama. Fijne feestdagen en een schitterend nieuwjaar!

Het delen van de pagina stellen wij enorm op prijs. Zo kunnen we de pagina beter, uitgebreider en informatiever gaan maken. Alvast bedankt!

Last updated: 29 november 2023

Plaats een reactie