Kerst tekst buren

Vrijwel iedereen heeft buren. Bij de één wonen ze dichtbij, bij de ander iets verderop. Tijdens Kerst wil je je buren natuurlijk een mooi kerstkaartje sturen. Welke tekst gebruik je dan? Gebruik je iets speciaals, omdat het je buren zijn, of wens je hen fijne feestdagen en een gezond 2024 net zoals je bij familie en vrienden zou doen? Op deze pagina kun je verschillende kerst teksten bekijken die je bij de buren kunt gebruiken. Veel plezier met het uitzoeken van een mooie tekst.

Met je buren moet je een goede relatie opbouwen. Niet iedereen kan even goed opschieten met zijn of haar buurman of buurvrouw. Dit zie je dan ook regelmatig terug in programma’s zoals de ‘rijdende rechter’ of ‘bonje met de buren’. De verstandhouding tussen de buren kun je goed houden met een simpel kerstkaartje. Je wenst hen een gezond nieuwjaar toe. Wat voor kerst tekst kun je je buren nu geven? Bekijk hieronder de verschillende voorbeelden.

Je kunt met een kerstkaartje voor je buurman of buurvrouw ook de drempel verlagen om weer eens contact met elkaar te zoeken. Indien beide buren veel werken en weinig thuis zijn, is er ook minder contact. Mochten er dingen zijn waaraan je je wellicht irriteert dan zul je dit niet snel zeggen. Wat kan oplopen tot een grote ergernis. Met de buren kerst teksten kun je dit ook vermelden.

Kerst tekst voor je buren

Je geeft in een kerstkaartje niet aan welke dingen je graag anders ziet, maar wel dat je binnenkort graag weer eens bij praat. Je hebt maar een aantal buren waarmee je moet samenleven en die verdienen een mooi kerstkaartje. Je moet tot slot van rekening in sommige gevallen samen door één deur.

Kerst teksten buren
Kerst teksten buren (Greetz.nl)

Buren kerst teksten

Er zijn vele soorten buren kerst teksten waaruit je kunt kiezen. Naast de vele teksten kun je ook echte kerstwensen of spreuken kiezen. Of wat dacht je van een mooi gedicht? Voor ieder wat wils. Je kunt de buren kerst teksten eenvoudig kopiëren en plakken. Aanpassen met een persoonlijke noot is natuurlijk net iets leuker. Het blijft toch je (nieuwe) buurman of buurvrouw.

Kerst tekst buren:

 • Een witte kerst als in een droom
  met tientallen lichtjes in de boom
  Kerstballen blinken
  kerstklokken klinken
  De gezelligste tijd van het jaar
  met het hele gezin bij elkaar!
 • Herinneringen aan een kerst
  kort of lang geleden
  geven een speciale glans
  aan kerstmis in het heden.
 • Kerstmis
  Het feest
  van vergeven
  een nieuwe start
  om verder te leven
  Het voelt fijn
  maar wees eerlijk
  zo zou het toch
  elke dag moeten zijn
 • 2023 is weer gaan lopen,
  het nieuwe jaar doet zijn deurtje open.
  Hij wenst je vrede en geluk,
  2024 kan niet meer stuk.

Kerst tekst buren

Buren kerstkaart tekst:
 • Een lief woord
  En een vrolijk gedicht
  Speciaal met kerstwensen
  Aan jou gericht!
 • De donkere dagen zijn weer gekomen,
  mensen lopen weer te slepen met hun bomen.
  De kerst is voor iedereen een beetje dromen,
  dromen over vrede, liefde en gezelligheid.
  Laten we met zijn alle denken aan de goede tijd.
  Laten we wensen voor ieder wat wils,
  en dat kerst een feest mag worden, zo als ieder persoon dat zelf wilt.
 • We wensen jullie
  Een jaar zonder zorgen tegemoet
  Met vriendschap in overvloed
  En elke dag een dosis geluk
 • Voor heel bijzondere mensen
  deze kaart met fijne kerstwensen
  Een goede gezondheid
  en bergen van geluk
 • Het is weer kerst
  dan zijn we blij
  het is weer nieuwjaar
  oh wat fijn
  Zalig uiteinde en een voorspoedig nieuwjaar
Kerst teksten buurman en buurvrouw:

Kerst is een feest van familie en vrienden
en daardoor heel speciaal
Ik wil je daarom zeggen
jij bent de beste buurman van allemaal!

Een boom vol kaarsjes
In de hal staan kinderlaarsjes
Een boom vol met sneeuw
Een kind geeft een schreeuw
Een boom vol met kerstverhalen
En die de sfeer in huis bepalen
Een boom volgehangen met engelenhaar
Onder die boom liggen de cadeautjes al klaar

Een boom met ballen en slingers
en lichtjes zij aan zij
Allemaal bedoelt voor dat ene kerstengeltje
Want dat ben jij!

Een kleine, welgemeende kerstwens
voor ieder dier en elk mens:
Vrede en harmonie op aarde.
En laat een ieder in zijn waarde.

Geniet van alle extra’s en alle franje
als aanloop naar een schitterend nieuwjaar
de belletjes die dansen in champagne
waarmee we straks weer toasten op elkaar.

Meer kerstwensen voor buren

Kerst is niet alleen een tijd van vreugde en feestelijkheid, maar ook een periode waarin we de banden met onze buren kunnen versterken. Het delen van kerstspreuken en kerstwensen met buren brengt warmte en gezelligheid in de buurt. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen die je kunt gebruiken om je buren een vrolijk kerstfeest te wensen:

 1. “In deze feestelijke tijd van het jaar, wens ik jou en je familie een kerst vol vreugde, warmte en gezelligheid. Laten we samen genieten van de magie van het seizoen en de vriendschap die onze buurt zo bijzonder maakt.”
 2. “Moge deze kerst gevuld zijn met gelach, liefde en goede tijden. Dankbaar voor buren zoals jullie die het hele jaar door licht brengen in onze straat. Een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!”
 3. “De kerstboom staat, de lichten schitteren, en onze harten zijn gevuld met dankbaarheid voor geweldige buren zoals jullie. Moge deze kerst gevuld zijn met liefde, vrede en vreugde voor de hele buurt.”
 4. “In deze betoverende tijd van het jaar willen we onze waardering uiten voor de geweldige buren die we hebben. Moge jullie kerst gevuld zijn met liefde, geluk en talloze mooie momenten.”
 5. “Een fonkelende kerstgroet aan de beste buren ooit! Moge deze kersttijd gevuld zijn met warmte, gezelligheid en onvergetelijke momenten. Laten we samen het nieuwe jaar verwelkomen met open harten.”
 6. “Kerst brengt niet alleen vreugde in ons huis, maar ook in onze buurt. Laten we samen de magie van het seizoen delen en onze banden versterken. Fijne kerstdagen voor jullie en jullie dierbaren!”
 7. “Het is de tijd van het jaar om te koesteren wat echt belangrijk is: familie, vriendschap en geweldige buren zoals jullie. Moge jullie kerst gevuld zijn met warmte, en moge het nieuwe jaar overvloeien van zegen.”
 8. “Een kerstgroet aan onze fantastische buren! Moge deze feestdagen een overvloed aan vreugde en liefde brengen in jullie huizen. Laten we samen het oude jaar afsluiten en het nieuwe jaar beginnen met hernieuwde hoop.”
 9. “Kerst is meer dan alleen cadeautjes en feestmaal; het is een tijd om liefde te delen met degenen die het dichtst bij ons staan. Bedankt dat jullie geweldige buren zijn. Een zalig kerstfeest en een voorspoedig nieuwjaar!”
 10. “Magie zweeft door de lucht en vult onze harten met vreugde. Ik wens mijn geweldige buren een kerst vol betovering, gezelligheid en onvergetelijke momenten. Samen maken we onze buurt extra speciaal.”
 11. “De kerstverlichting straalt helder, maar niets straalt zo helder als de vriendschap van goede buren. Moge jullie kerst net zo schitterend zijn als de lichtjes aan de boom. Gelukkige feestdagen!”
 12. “Dit is het seizoen van liefde en samenzijn. Bedankt dat jullie onze buren zijn en deze feestdagen nog specialer maken. Moge jullie kerst gevuld zijn met warmte, vreugde en onvergetelijke momenten.”
 13. “Een feestelijke groet aan mijn geweldige buren! Moge deze kersttijd jullie huizen vullen met gelach, vreugde en talloze mooie herinneringen. Op naar een nieuw jaar vol gezamenlijke avonturen!”
 14. “Kerst is de tijd om liefde te verspreiden en goede wensen te delen. Aan mijn geliefde buren, moge jullie dagen gevuld zijn met gezelligheid, vreugde en de warmte van een liefdevolle gemeenschap.”
 15. “Te midden van de feestelijke drukte wil ik even stilstaan en mijn waardering uitspreken voor de geweldige buren die we hebben. Moge jullie kerst net zo speciaal zijn als de waardevolle verbindingen die we delen.”

Het delen van kerstspreuken en -wensen met buren versterkt niet alleen de banden binnen de buurt, maar creëert ook een sfeer van saamhorigheid en vreugde tijdens dit feestelijke seizoen. Het is een prachtige gelegenheid om dankbaarheid te tonen voor de gemeenschap waarin we leven en om de magie van kerst te delen met degenen die het dichtst bij ons staan.

Een mooie tekst toevoegen aan dit artikel? Stuur ons dan een e-mail naar info@kersttekst.nl.

Last updated: 29 november 2023

Plaats een reactie