Kerst teksten voor kerstkaarten

Het schrijven van kerstkaarten doe je samen met een mooie kerst tekst. Wat zijn nu originele of grappige teksten voor kerstkaarten? Je kunt natuurlijk de voorgedrukte kerst tekst gebruiken die in veel kerstkaarten staat, het is natuurlijk veel leuker om er zelf eentje te schrijven! Bekijk op deze pagina de nieuwste en meest gekozen kerst teksten voor kerstkaarten. Veel plezier met het uitzoeken.

Kerstkaart teksten

Er zijn vele momenten waarvoor je een kerstkaart tekst nodig hebt. Denk aan vrolijke dingen zoals een zwangerschap, maar ook aan vervelende momenten zoals de dood of een ziekte. In die laatste twee gevallen wil je iemand sterkte wensen of beterschap wensen. Er is dus geen ‘standaard’ kerstkaart tekst die je kunt gebruiken. Hieronder kun je per onderwerp bekijken wat toepasselijke kerstkaart teksten zijn en hoe je hier eenvoudig en snel een persoonlijk kerstwens van kunt maken.

Tekst kerstkaarten.

De teksten op een kerstkaart kun je zelf persoonlijk maken door er bijvoorbeeld een persoonlijk stukje in te verwerken. Dit kan gaan over iets moois van het afgelopen jaar of in het komend jaar. Als je de hierboven geschreven teksten voor een kerstkaart hebt gezien dan heb je voldoende inspiratie opgedaan om er zelf een te schrijven. Je kunt ze ook combineren zodat je een lange of een korte kerst tekst krijgt.

Kerst teksten kerstkaarten.

Met de kerst teksten voor een kerstkaart ben je uniek en valt je kaartje extra op. Wanneer je altijd de standaard kerst teksten gebruikt en dit jaar kiest voor een uniek exemplaar dan zal je merken dat je een andere reactie krijgt van de ontvanger. Heb je inspiratie opgedaan en ben je klaar om zelf je kerstkaarten te schrijven? Bekijk ook eens online naar de mogelijkheden. Je kunt schrijffoutjes eenvoudig weghalen en het versturen gaat met 1 druk op de knop.

Kerst teksten voor kerstkaarten
(Greetz.nl)
Kerstkaart teksten:
 • Wij wensen je
  een vrolijke kerst vol warmte en licht
  dan kan die niet meer stuk
  en voor het nieuwe jaar
  gezondheid, plezier en veel geluk.
 • Vergeet het afgelopen jaar
  trek uw handen uit het haar
  Want nu gaat het beginnen
  In [jaartal] zullen we wel winnen
  Gezondheid, liefde en geluk,
  Je zal zien onze hoop kan niet meer stuk!
 • Ik heb gevraagd een vuurwerk te ontsteken
  als teken dat ik heel veel van je hou
  om twaalf uur op oudejaarsavond moet je kijken
  want dat is allemaal speciaal voor jou!
 • Voor heel bijzondere mensen
  deze kaart met fijne wensen
  Een goede gezondheid
  en bergen van geluk
  Voorzien van veel gezelligheid
  een heel jaar aan een stuk

Kerst tekst voor een kerstkaart

Tekst kerstkaarten:
 • Dit jaar is er iets speciaal
  dit jaar kennen we nog niet
  dit jaar wordt daarom speciaal gevierd
  de mooie dagen die ons te wachten staan
  komen daar in de verte aan
  2024 draagt het mooie van ons allen
 • Buiten giert de wind
  binnen is het gezellig
  knus rond de kerstboom
  pakjes wachten geduldig
  op onze lieve vrienden
 • Maak je geen zorgen als er op een avond een
  dikke man door het raam klimt,
  je in een zak stopt en meeneemt.
  Ik heb de Kerstman verteld dat ik jou wil voor kerstmis

Kerstwensen kerstkaart:

 • Speciaal voor jou is dit mijn kerstwens
  Oprecht en uit het hart
  Gezondheid en heel veel geluk
  En vreugde op je pad.
 • Proost op een gezond en zorgeloos nieuw jaar
  vol geluk, gezelligheid
  en warme vriendschap voor elkaar!
 • wensen van vreugde
  voor jou en je familie
  de hoop van kerstmis
  brengt inspiratie met nieuwjaar
  een fantastisch jaar staat klaar
 • Sommige kerstkaarten zijn gemaakt
  van perkament of zijde
  maar deze kaart is speciaal gevuld
  met heel veel liefs
  voor jullie beiden

Kerstkaarten gedichten en spreuken:

Kerstliedjes klinken
kerstballen blinken
Harten gevuld met liefde en geluk
Deze kerst kan niet meer stuk!

Bij nieuwjaar horen wensen
bij een nieuwjaar horen wensen
van gezondheid en geluk,
vooral dan voor die mensen
die me helpen stuk voor stuk.

De kerstboom staat te flonkeren
Met zijn lichtjes in het kristal
Wij heffen ons glas op een dronk
We hopen dat het jullie goed gaan zal!

We wensen jullie een jaar vol
vreugde, vriendschap, gezondheid, geluk en kortom
Een schitterend, sprankelend en boeiend 2024

Meer kerstwensen en teksten

 1. “Mogen de lichtjes van kerst je pad verlichten en warmte brengen in je hart. Fijne feestdagen en een sprankelend nieuw jaar gewenst!”
 2. “In deze betoverende tijd van het jaar, wens ik je vreugde, liefde en alle magie die kerst met zich meebrengt. Laat het fonkelen!”
 3. “Kerstmis is als een sprookje dat tot leven komt. Moge jouw dagen gevuld zijn met betovering en je hart met liefde. Gelukkige feestdagen!”
 4. “Een knusse kerst, een feestelijk nieuwjaar en een jaar vol dromen die werkelijkheid worden. Dat zijn mijn wensen voor jou!”
 5. “Kerstmis is de tijd van het jaar waarop we ons hart openen voor anderen. Moge jouw hart gevuld zijn met liefde en warmte. Vrolijk kerstfeest!”
 6. “Laat de magie van Kerstmis je omarmen en de vreugde van het seizoen je hart vullen. Een vrolijk kerstfeest en een schitterend nieuwjaar gewenst!”
 7. “Kerst is meer dan alleen cadeautjes en versieringen; het is een tijd van liefde, vrede en samenzijn. Moge je deze kerst omringd zijn door geliefden en warmte.”
 8. “Een kerstboom glanst nog mooier als hij wordt gedeeld met vrienden en familie. Laten we deze kerst delen en genieten van elkaars gezelschap. Fijne feestdagen!”
 9. “De geur van kaneel, de warmte van kaarslicht en de vreugde van samenzijn. Dat zijn de ingrediĆ«nten voor een perfecte kerst. Geniet ervan!”
 10. “Kerstmis is als een betoverend lied dat ons hart vult met harmonie. Moge deze melodie van vreugde de soundtrack van jouw feestdagen zijn. Gelukkig kerstfeest!”
 11. “Kerst komt maar eens per jaar, maar de vreugde en liefde die het brengt, blijven het hele jaar door. Ik hoop dat jouw kerst net zo speciaal is als jij bent!”
 12. “Een kerstkaart is een kleine moeite, maar het draagt de warmte van mijn wensen voor jou. Moge je dagen worden gevuld met licht en liefde. Vrolijk kerstfeest!”
 13. “De sterren aan de hemel stralen helder, net zoals de lichtjes op de kerstboom. Moge jouw kerst schitterend zijn en het nieuwe jaar stralend beginnen.”
 14. “Kerst is niet alleen een seizoen, het is een gevoel. Moge dit gevoel van vrede en vreugde je hart verwarmen tijdens de feestdagen en verder.”
 15. “Kerst brengt ons dichter bij elkaar, zelfs als we mijlenver uit elkaar zijn. Moge de geest van kerst je verbinden met geliefden, waar ze ook mogen zijn.”
 16. “Een sneeuwvlok is uniek, net als jij. Moge je kerst net zo bijzonder zijn als de sneeuwvlokken die naar beneden dwarrelen. Vrolijk kerstfeest!”
 17. “Kerstmis is als een magisch boek, en elke pagina is een nieuwe herinnering. Moge jouw boek van kerst gevuld zijn met liefde, gelach en vreugde.”
 18. “Laat de betovering van kerst je ziel omhullen en de glimlach op je gezicht toveren. Een vrolijk kerstfeest en een stralend nieuwjaar gewenst!”
 19. “De dagen mogen dan kort zijn, maar de vreugde van kerst verlicht alles. Moge je dagen gevuld zijn met licht en warmte. Fijne feestdagen!”
 20. “Kerstmis is het perfecte moment om terug te kijken naar het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar de toekomst. Moge jouw toekomst stralen als de kerstster.”
Last updated: 29 november 2023

Plaats een reactie