Kerst tekst vader

Het schrijven van een kerstkaart voor je vader vraagt altijd om een extra mooie tekst. Op deze pagina kun je verschillende kerst teksten bekijken die je dan kunt gebruiken. De vader teksten voor een kerstkaart kun je kopiëren en plakken maar je kunt ze natuurlijk ook aanpassen. Weet jij niet goed wat een mooie kerst tekst voor je vader is? Bekijk dan de voorbeelden hieronder.

Kerst tekst voor een vader

Een kerst tekst gebruik je in veel gevallen op een kerstkaartje. Iemand die je dierbaar is stuur je in de feestmaand een kerstkaart met daarop een mooie kerstwens, spreuk, gedicht of een mooie tekst. Voor je vader gebruik je vaak een andere tekst dan voor je broer, buren of collega. Ben je benieuwd welke kerst tekst voor je vader populair is? Hieronder kun je de top 10 samen met vele andere kerst teksten bekijken.

Kerst tekst voor een vader

Vader kerst teksten.

De vader kerst teksten die je hierboven  kunt bekijken, zijn eenvoudig over te nemen op een kerstkaartje. Het kan natuurlijk gebeuren dat je de kerstkaarten dit jaar helemaal bent vergeten te schrijven. Het kost altijd wat tijd om voor iedereen een mooi kerstkaartje te maken, helemaal wanneer je niet goed weet wat je daarop moet schrijven.

Teksten voor op een kerstkaart voor een vader.

Door handig gebruik te maken van de voorbeeld kerstkaart teksten voor je vader weet je wat anderen veel gebruiken. Je kunt zo inspiratie opdoen om vervolgens zelf een mooie kerstkaart tekst voor je vader te bedenken. Het is een kleine moeite hier even een paar extra minuten aan te besteden, het is ten slot van rekening wel de kerstkaart voor je vader. Dat verdient een extra mooie kerst tekst.

Kerst tekst vader
(Bron: Greetz.nl)
Meer teksten voor je papa:
 • Lieve papa,
  Een kerstkaart
  met wat lieve woorden
  en een goede wens
  die stuur ik jou
  van mens tot mens
 • Wij wensen jullie voorspoed
  – geen regen, maar zonneschijn
  – geen verdriet, maar vreugd
  – goede gezondheid
  – vriendschap
  In het kort gezegd;
  een gelukkig 2024
 • Op de drempel van 2023 danken wij u
  voor het in ons gestelde vertrouwen
  en de prettige samenwerking
  Wij wensen u goede kerstdagen
  en een gelukkig en gezond 2024.
Kerstwensen vader:
 • Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar
  Ik kan de toekomst niet voorspellen
  Maar ik wil je toch vertellen
  Als ik het voor het zeggen had
  Kwam enkel vreugde op je pad
 • Kerstmis is
  de familie bijeen
  kloppen op de deur
  vriendelijke gezichten
  mooie pakjes
  kaarten van iedereen van wie je houdt
  gelach, een beetje gekheid
  knuffels en kussen
  gelukkige herinneringen
 • De uren vliegen voorbij
  Een jaar is verdwenen
  voor jou en voor mij
  We wensen elkaar
  Prettige Kerstdagen
  en een gelukkig nieuwjaar!
 • 2023 is bijna vervlogen, 2024 staat reeds voor de deur
  Een nieuw jaar met nieuwe dromen, alles krijgt een nieuwe kleur
  Veel geluk en vrede, veel liefde voor elkaar
  Aandacht voor de naaste, het wordt een prachtig jaar!

Kerstspreuken vader:

 • Verbondenheid met de naaste en met de wereld om ons heen heeft Jezus ons zelf voorgeleefd. Met de boodschap van vrede en welbehagen kan kerstmis ons uittillen boven de angst en onzekerheid van deze tijd
 • Moge de geest van kerstmis je vrede brengen. Moge de blijdschap van kerst je hoop geven. Moge de warmte van kerstmis je liefde schenken
 • Ik zie de schoonheid
  van kerst in jouw ogen
  proef de vreugde van
  nieuwjaar in jouw stem
  wat ik hoor, ruik en voel
  bewaar ik voor Valentijn
  zalige kerst en gelukkig nieuwjaar
 • Een maagdelijk witte agenda
  symbool van een open begin
  ik wil je bij deze vast vragen
  zet mijn naam er hier en daar in

Vader kerstkaart teksten:

Buiten giert de wind door de bomen,
maar het is warm in mijn huis.
Ik hoop dat jullie met kerstmis komen
zorgen voor lekker feestgedruis

Een paar woorden om te zeggen
dat ik heel veel van je hou
en geloof me ik beloof je
na de kerst dan kom ik gauw

Kerstavond, wit en pril
buiten is het vredig en stil
dan ineens klinken de klokken door de nacht
een ster begint te stralen
met een wonderbare kracht
opdat de kerstgedachte op aarde zal neerdalen

Meer kerstwensen voor een papa

 1. “Lieve papa, moge deze kerst gevuld zijn met warmte en gezelligheid. Bedankt voor alle kerstherinneringen die we samen hebben gemaakt. Fijne feestdagen!”
 2. “Kerst is magisch, maar met jou als mijn vader is het extra speciaal. Laten we genieten van de lichtjes, de liefde en het gelach. Prettige kerstdagen, mijn geweldige vader!”
 3. “Vader, je bent als een kerstster die altijd schijnt in ons leven. Deze feestdagen wens ik je vreugde, rust en de gezelligheid van dierbaren om je heen. Gelukkige kerst!”
 4. “Moge de kerstboom niet de enige zijn die straalt dit seizoen. Jouw liefde en warmte maken deze dagen bijzonder. Fijne feestdagen, lieve vader!”
 5. “Kerstmis is de tijd van het jaar om onze zegeningen te tellen, en jij staat bovenaan mijn lijst, papa. Bedankt voor alle liefde en wijsheid. Ik wens je een betoverende kerst!”
 6. “Vader, jij bent de kerstman in ons huis, gevuld met vreugde en geschenken van liefde. Moge je hart net zo warm zijn als de open haard. Prettige kerstdagen!”
 7. “In deze feestelijke periode wil ik mijn waardering uitspreken voor de beste kerstcadeau ooit – jij als mijn vader. Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!”
 8. “Kerstmis is niet compleet zonder de liefdevolle aanwezigheid van een geweldige vader. Bedankt voor alle kerstavonden vol plezier en warmte. Ik wens je een schitterende kerst!”
 9. “Papa, je bent als een kerstengel die ons leven met licht en liefde vult. Moge deze kerst net zo stralend zijn als jij. Geniet van de festiviteiten en alle knusse momenten. Gelukkige kerstdagen!”
 10. “Terwijl de sneeuw zachtjes neerdwarrelt, herinner ik me alle bijzondere kersttradities die we samen hebben gedeeld, en ik ben dankbaar voor elke magische moment. Fijne feestdagen, vader!”
 11. “De kerstboom mag dan schitteren, maar het is jouw aanwezigheid die echt de glans aan onze kerst geeft. Bedankt voor de onvergetelijke momenten, papa. Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!”
 12. “In de warmte van het kerstseizoen wil ik mijn liefde en waardering uitspreken voor de man die mijn vader is. Moge je hart gevuld zijn met vreugde en rust. Gelukkige kerst, lieve papa!”
 13. “Papa, je bent als een kerstlied dat mijn hart vult met vreugde. Moge deze kerst gevuld zijn met harmonie, liefde en onvergetelijke momenten. Prettige feestdagen!”
 14. “Kerstmis is de tijd van samenzijn en waardering voor degenen die we liefhebben. Dank je wel, vader, voor alle liefdevolle momenten. Ik wens je een schitterende kerst en een gezegend nieuwjaar!”
 15. “Terwijl we de kerstlichtjes ontsteken, herinner ik me alle liefdevolle lessen die je me hebt geleerd. Moge je omringd worden door dezelfde warmte en liefde die je altijd hebt gedeeld. Fijne kerstdagen, papa!”
 16. “Vader, in deze betoverende kersttijd wil ik je bedanken voor alle onvergetelijke herinneringen die we hebben gedeeld. Moge je kerst net zo bijzonder zijn als jij bent. Gelukkige feestdagen!”
 17. “Kerstmis is het seizoen van liefde, vrede en vreugde. Bedankt, papa, voor het brengen van al deze prachtige elementen in ons huis. Ik wens je een hartverwarmende kerst en een fantastisch nieuwjaar!”
 18. “Lieve papa, jouw kerstgroet is als een melodie die mijn hart vult met vreugde. Moge deze kerst gevuld zijn met de zoetheid van geluk en de warmte van familie. Prettige kerstdagen!”
 19. “Vader, je bent als een kerstengel die ons beschermt en leidt. Moge deze feestdagen gevuld zijn met engelachtige vreugde en vrede. Gelukkige kerst en een voorspoedig nieuwjaar!”
 20. “In de magie van kerstmis wil ik je bedanken voor al je liefde en wijsheid. Moge deze kerst een weerspiegeling zijn van al het goede dat je in ons leven hebt gebracht. Fijne feestdagen, papa!”
 21. “Papa, terwijl de sneeuwvlokken neerdalen, denk ik aan de warmte van ons huis en de liefde in ons hart. Moge deze kerst net zo speciaal zijn als de momenten die we samen hebben gedeeld. Gelukkige feestdagen!”
 22. “Kerstmis is het feest van liefde, vreugde en samenzijn, en niemand brengt deze elementen zo prachtig in ons leven als jij, papa. Ik wens je een betoverende kerst en een schitterend nieuwjaar!”
 23. “Lieve vader, jij bent de kerstman in ons huis, gevuld met geschenken van liefde, warmte en eindeloze steun. Moge deze kerst net zo magisch zijn als jij. Prettige feestdagen!”
 24. “Papa, je bent als een kaars die ons pad verlicht met liefde en zorg. Moge deze kerst net zo stralend zijn als de lichtjes aan de boom. Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!”
Last updated: 29 november 2023

Plaats een reactie