Kerst tekst humor

Humor is bij veel mensen erg belangrijk. Zeker rondom de soms wat stressvolle kerstdagen. Lachen is gezond en dat kun je met een grappige kerstkaart vol humor eenvoudig bereiken. Hoe schrijf je een kerstkaart met humor? Bekijk eens de humor kerst teksten voor inspiratie. De kerstkaart teksten met humor kun je eenvoudig overnemen. Maak binnen enkele minuten leuke kerstkaartjes met de humor kerst teksten van Kersttekst.nl.

Humoristische kerst teksten en wensen voor op een kaart

Dat lachen gezond is dat weten we allemaal, maar hoe krijg je die glimlach voor elkaar bij het lezen van een kerstkaartje? Je kunt in een kerstkaart leuke en grappige kerst teksten schrijven. Meestal zijn kerstkaarten vrij eentonig geschreven met teksten zoals ‘fijne feestdagen’ of ‘vrolijke kerstdagen en een gezond 2024’. Een kerst tekst met humor zorgt er juist voor dat je om een kaart moet lachen of juist moet terugdenken aan dat ene leuke moment van het afgelopen jaar. Of wens iemand op deze manier beterschap.

Kerst tekst humor (1)

Humor kerst teksten

De humor kerst teksten zijn er in verschillende vormen. Wat dacht je van grappige kerstwensen of juist kerstspreuken met humor? Door variatie te gebruiken bij de kerstkaarten zorg je ervoor dat niet iedereen dezelfde teksten voorgeschoteld krijgt. Verwerk ook vooral leuke dingen als extraatje in een kerstkaartje. Dat maakt het extra grappig.

Kerstkaart teksten humor

Het is een stuk eenvoudiger schrijven wanneer je enkele kerstkaart teksten met humor hebt bekeken. Het is daarom ook aan te raden om de voorbeelden te bekijken en daar stukjes van te gebruiken voor je eigen kerstkaarten. Je mag natuurlijk ook de complete voorbeelden gebruiken. Maak je online je kerstkaartjes met humor? Je kunt de teksten dan direct kopiëren en plakken in het kaartje.

Kerst teksten humor

Tekst kerst humor:
 • Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar
  Ik kan de toekomst niet voorspellen
  Maar ik wil je toch vertellen
  Als ik het voor het zeggen had
  Kwam enkel vreugde op je pad
 • Kerst om te bezinnen
  bij vrienden raad inwinnen
  en zo met nieuwjaar
  met een schone lei beginnen
  en volgend jaar herbeginnen
  de mooiste wensen leven van binnen
 • Met Kerst gedenken wij de geboorte van Jezus onze heer,
  en danken hem na ieder cadeautje, keer op keer.
  Onder de boom daar is het gebeurd,daar is ons pa uit zijn broek gescheurd
 • Een muur vol kerstkaarten van verre vrienden, daarachter zit een goede buur
Humor teksten kerstkaartje:
 • 2023 is bijna vervlogen, 2024 staat reeds voor de deur
  Een nieuw jaar met nieuwe dromen, alles krijgt een nieuwe kleur
  Veel geluk en vrede, veel liefde voor elkaar
  Aandacht voor de naaste, het wordt een prachtig jaar!
 • Een paar woorden om te zeggen
  dat ik heel veel van je hou
  en geloof me ik beloof je
  na de kerst dan kom ik gauw
 • Met al de lichtjes in de kerstboom,
  wordt kerstmis zoals een droom.
  Met de familie bij elkaar,
  wordt het de mooiste dag van het jaar.
 • We wensen jou – en hen die jou omringen
  het allerbeste voor het nieuwe jaar
  geluk in grote en in kleine dingen
  maar bovenal: gelukkig met elkaar!

Humoristische kerstwens

Humor kerstwensen:

 • Kerst om te bezinnen
  bij vrienden raad inwinnen
  en zo met nieuwjaar
  met een schone lei beginnen
  en volgend jaar herbeginnen
  de mooiste wensen leven van binnen
 • Moge de vrede en vreugde die je met kerstmis voelt,
  je het hele jaar blijven vergezellen.
  Ik wens je het allerbeste voor het komende jaar.
  Vrolijk kerstfeest en een warm en liefdevol Nieuwjaar.
 • Gezellig eten
  wensen en geschenken
  goede voornemens
  zo herken je kerst en nieuw
  we leggen de lat hoog zodat
  we er vlot onderdoor kunnen.
 • Een paar woorden om te zeggen
  dat ik heel veel van je hou
  en geloof me ik beloof je
  na de kerst dan kom ik gauw
 • Een piepkleine ster lag gisteren voor mijn deur
  Ze was heel bijzonder, dat zag je aan haar kleur!
  Dus stuur ik jullie deze ster, ze is een bode van geluk
  Hopelijk kan jullie nieuwe jaar nu al niet meer stuk!
  Gezellige kerstdagen en een spetterend eindejaar?

Humor kerstspreuken:

Sommige kerstkaarten zijn gemaakt
van perkament of zijde
maar deze kaart is speciaal gevuld
met heel veel liefs
voor jullie beiden

Als het rendier hard gaat kakken.
En de kerstman zijn broek laat zakken.
Dan pas wordt het fijn
en zal het snel nieuwjaar zijn
Gelukkig nieuwjaar!

De kerstman is grappig
hij brengt cadeautjes met kerst
maar er is wel een opdracht
je moet eerst een kerstliedje zingen
dan mag je het kerst pakje openen

De kerstman is grappig
hij brengt cadeautjes met kerst
maar er is wel een opdracht
je moet eerst een kerstliedje zingen
voordat je het kerst pakje openen mag

Meer kerstwensen met humor

 1. “Moge je kerst net zo sprankelend zijn als de lichtjes in de kerstboom, en moge je portemonnee net zo vol zijn als de buik van de kerstman na het eten van al die koekjes!”
 2. “Kerstmis is als een snoepwinkel: vol vreugde, lichtjes en af en toe een nootkraker die uit de maat danst. Geniet van het feest en vergeet niet te lachen, zelfs als je de cadeauverpakking niet kunt vinden!”
 3. “De kerstman vertelde me dat je zoet genoeg was dit jaar. Ik vertelde hem dat dat vast een vergissing was, maar hij zei dat hij zijn bril had laten liggen. Dus, gefeliciteerd met je cadeaus en een vrolijk kerstfeest!”
 4. “Op kerstavond lijken zelfs de meest onmogelijke familieleden draaglijk. Laten we genieten van de magie van het seizoen en hopen dat de kerstkransen niet de enige ronde dingen zijn die vreedzaam blijven draaien!”
 5. “Ik wens je een kerst zo vrolijk als de rendieren van de kerstman en zo onvergetelijk als je poging om een sneeuwpop te maken na een paar glaasjes glühwein. Proost op een witte kerst en warme sokken!”
 6. “Moge je kerst net zo magisch zijn als een spontane sneeuwpop die verschijnt in je achtertuin. En laten we hopen dat je kerstboom stabieler is dan mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar!”
 7. “Kerst is de tijd van het jaar waarin we allemaal liefdevol samen zijn, behalve wanneer het tijd is om de cadeaus uit te pakken. Dan is het ieder voor zich! Veel plezier en een vrolijke kerst!”
 8. “Ze zeggen dat kerstengelen in de lucht zingen, maar ik wed dat ze ook een deuntje meeneuriën terwijl ze de kerstverlichting uit de knoop halen. Moge je feestdagen net zo harmonieus zijn als een goed gestemde kerstkoor!”
 9. “Kerst is de enige tijd van het jaar waarin mensen vrede op aarde wensen en vervolgens vechten om de laatste parkeerplaats bij het winkelcentrum. Laten we hopen dat je dit jaar meer vrede vindt dan een parkeerplaats op kerstavond!”
 10. “Een kerstboom en ik hebben veel gemeen. We zijn beide een beetje scheef, hebben af en toe wat naalden laten vallen, maar proberen nog steeds te stralen met licht en liefde. Fijne feestdagen en een rechtgetrokken nieuwjaar!”
 11. “Kerst draait om samenzijn, delen en liefde verspreiden. En laten we eerlijk zijn, ook om die lelijke kersttrui dragen waarvan je dacht dat je hem had weggestopt. Moge je kerst net zo kleurrijk zijn als die trui!”
 12. “Ik vroeg de kerstman om me een sixpack te geven voor kerst. Toen ik ’s ochtends wakker werd, realiseerde ik me dat hij mijn verzoek verkeerd had begrepen. Ik hoop dat je cadeaus duidelijker zijn dan die van mij. Vrolijk kerstfeest!”
 13. “Kerst is als een groot buffet: je neemt wat je lekker vindt, negeert de dingen die je niet wilt en hoopt dat je niet te veel aankomt. Geniet van het feestmaal en maak er een smakelijk kerstfeest van!”
 14. “Moge je kerst net zo bruisend zijn als een glas champagne en net zo zoet als een kerstkrans. En als het leven je citroenen geeft, maak er dan een kerstcocktail van! Proost op een sprankelende kerst!”
 15. “Ze zeggen dat de beste cadeaus niet in winkels te vinden zijn, maar in het hart van vrienden en familie. Maar laten we eerlijk zijn, een mooi ingepakt cadeau doet het ook altijd goed. Vrolijk kerstfeest!”
 16. “Kerstkaarten zijn de enige kaarten waarop staat: ‘Fijne feestdagen en veel succes met het proberen te onthouden wie je ook alweer bent!’ Laten we hopen dat je kerst net zo memorabel is als deze kaart!”
 17. “Kerstmis is de enige tijd van het jaar waarin je jezelf kunt afvragen: ‘Zou Rudolf ooit klagen over zijn rode neus?’ Laten we dankbaar zijn voor onze eigenaardigheden en genieten van een kerst vol warmte en licht!”
 18. “Een kerstboom en een goede grap hebben iets gemeen: ze hebben beide een punt. Dus, hier is mijn kerstgroet: Moge je dagen gevuld zijn met punten van vreugde en lachen!”
 19. “Kerst is als een goede mop: het wordt beter als je het deelt. Dus hier is mijn kerstwens voor jou: moge je dagen gevuld zijn met lachen, liefde en veel goede grappen!”
 20. “Op kerstochtend hoop ik dat je net zo enthousiast bent als een kind dat ontdekt dat de kerstman zijn huis niet voorbij is gegaan. En laten we hopen dat je cadeaus beter zijn dan die ene sok die je elk jaar krijgt. Vrolijk kerstfeest!”

Hopelijk brengen deze kerstspreuken en kerstwensen met humor wat vreugde en lichtheid in de feestdagen!

Op zoek naar mooie en grappige nieuwjaarswensen? Ga dan naar: https://www.nieuwjaarswensen.eu/

Een mooie humoristische kerstwens toevoegen aan deze pagina? Vul dan hieronder het formulier in.

Last updated: 29 november 2023

Plaats een reactie