Kerstgedichten 2023 – 2024

Je kunt een kerstkaart schrijven met een tekst of met een gedicht. De kerstgedichten kunnen gaan over onder andere het werk, privĂ© of over de liefde. Er zijn lange en korte kerstgedichten. Op deze pagina kun je de verschillende kerstgedichten voor 2023 – 2024 bekijken. Wil jij een kerstkaartje schrijven met een mooi kerstgedicht? Bekijk dan zeker de voorbeelden!

Ga direct naar de KERSTGEDICHTEN >>

Bekijk alle kerstgedichten >>


 • Kerstgedichten voor 2023 - 2024

 • Voorbeelden van kerstgedichten

 • Meest gekozen (top 10)

 • Kerstkaarten met gedichten

Direct naar de meest gekozen kerstkaarten >>

Kerstgedichten 2023 – 2024

De kerstgedichten kun je direct gebruiken op een kerstkaartje. Je hoeft er niks aan toe te voegen of aan te veranderen. Het maken van kerstkaarten gaat op die manier erg eenvoudig maar vooral erg snel. De kerstgedichten kun je gebruiken voor het werk maar ook voor je familie en vrienden. Standaard kerstkaarten kun je door het toevoegen van een mooi kerstgedicht een stuk mooier maken. Hieronder kun je de kerstgedichten bekijken.

Gedichten voor op een kerstkaart

Je kunt met de gedichten die je hierboven kunt bekijken eenvoudig een kerstkaart maken. Online kun je ook erg eenvoudig kerstkaarten met mooie kerstgedichten maken. Doordat er online eenvoudig iets aangepast kan worden, kun je de vele designs combineren met de kerstgedichten die jij leuk vindt.

Kerstgedichten voor op een kerstkaart

Er zijn vele gedichten waaruit je kunt kiezen. Als je geen keuze kunt maken dan kun je er altijd meerdere gebruiken. Er is niemand die heeft bepaald dat je slechts 1 kerstgedicht mag gebruiken op een kerstkaartje. Het is altijd leuk om de kerstgedichten op een kerstkaart iets aan te passen. Je kunt vast wel een leuk moment van het afgelopen jaar herinneren dat je daarvoor kunt gebruiken. Soms heeft de lezer aan een paar woorden genoeg en komt er een grote glimlach op zijn of haar gezicht.

Kerstgedichten
(Bron: Greetz.nl)
Kerstteksten en gedichten
 • De hemel is bezaaid met gouden sterren,
  die blinken in het schijnsel van de maan.
  Maar het allermooiste van die vele lichtjes
  zie ik nog altijd in jouw ogen staan
 • Wij wensen je een vrolijke kerst vol warmte en licht
  dan kan die niet meer stuk
  en voor het nieuwe jaar
  gezondheid, plezier en veel geluk
 • Als de kerst bel klinkt
  en de kerstman swingt
  de kerstroos bloost
  brengen wij onze toost
Zakelijke kerstgedichten:
 • Speciaal voor jou is dit mijn kerstwens
  oprecht en uit het hart
  Gezondheid en heel veel geluk
  en vreugde op je pad
 • Wanneer zal er overal eens vrede komen?
  Wanneer zullen de wapens worden neergelegd
  En zal er een einde de komen aan al dat gevecht?
  Zullen de mensen ooit aan het geweld ontkomen?
 • Wij wensen je een vrolijke kerst vol warmte en licht
  dan kan die niet meer stuk
  en voor het nieuwe jaar
  gezondheid, plezier en veel geluk
 • We wensen je
  Een vrolijk eind
  Een goed begin
  En een jaar volkomen
  naar je zin!

Romantische kerstgedichten

 • De hemel is bezaaid met gouden sterren,
  die blinken in het schijnsel van de maan.
  Maar het allermooiste van die vele lichtjes
  zie ik nog altijd in jouw ogen staan.
 • De donkere dagen zijn weer gekomen,
  mensen lopen weer te slepen met hun bomen.
  De kerst is voor iedereen een beetje dromen,
  dromen over vrede, liefde en gezelligheid.
  Laten we met zijn alle denken aan de goede tijd.
  Laten we wensen voor ieder wat wils,
  en dat kerst een feest mag worden, zo als ieder persoon dat zelf wilt
 • Sterretjes twinkelen
  Kerstballen rinkelen
  Duizenden Engeltjes op een rij
  maar de liefste dat ben jij!

Mooie kerst tekst

Korte kerstgedichten:

Wat zou kerstmis zonder mooie boom zijn?
Wat is een winter zonder kou ?
alles is niets zonder jouw

Een warm december
voel de voldoening van het geven
ontvang de glimlach van de dank

Een lief woord
En een vrolijk gedicht
Speciaal met kerstwensen
Aan jou gericht!

Meer kerstgedichten

 1. Betoverend Winterlandschap: Onder een deken van sneeuw, zo zacht, ligt de wereld in kerstlicht gebracht. Een betoverend winterlandschap ontstaat, waarin vreugde en warmte samengaan, heel zacht.
 2. Kerststerrenpracht: Kerststerren fonk’len hoog aan de hemelboog, als diamanten in de nacht, zo oog in oog. Ze stralen hoop en liefde op ons neer, verlichten de harten keer op keer.
 3. Magische Kerstnacht: In de magische stilte van de kerstnacht, fluistert de wind een verhaal zacht. Sneeuwvlokken dansen in het maanlicht rond, vrede en vreugde vullen de wereld, gezond.
 4. Knusse Kerstsfeer: De geur van dennen en het knisperen van vuur, brengen een knusse kerstsfeer in elk avonduur. Samen rond de tafel, hand in hand, verspreiden we liefde door ons kerstland.
 5. Kerstcadeau van Tijd: In de drukte van het jaar, een moment zo fijn, kerst brengt ons samen, laat de tijd even stil zijn. Het grootste cadeau dat je kunt geven, is tijd voor elkaar, een moment om te leven.
 6. Kerstwonder in Kinderogen: Kijk in de ogen van een kind vol verwondering, daar vind je het ware kerstgevoel, zonder beperking. Het geloof in magie, in een wereld zo puur, kerst is een feest van liefde, elk uur.
 7. Warmte van Binnen: Buiten is het koud, maar binnen brandt het vuur, warmte verspreidt zich, elk hart is puur. Samen rond de kerstboom, lichtjes twinkelen zacht, liefde en gezelligheid, dat is waar het om lacht.
 8. Kerstwens voor de Wereld: In deze kersttijd, een wens voor groot en klein, moge vrede op aarde werkelijkheid zijn. Dat grenzen vervagen en harten verbinden, laten we samen een betere wereld beminnen.
 9. Een Sneeuwvlok van Geluk: Als een sneeuwvlok valt geluk soms zacht, de wereld bedekkend met een glinsterende pracht. Laat deze kerst brengen wat je hart begeert, liefde, vrede en geluk, keer op keer.
 10. Sterren van Herinnering: Onder de sterren, helder en ver, schijnen herinneringen aan wie we liefhadden hier. Kerst viert hun aanwezigheid, al zijn ze niet meer hier, hun licht blijft schijnen, jaar na jaar.
 11. Kerstochtend Betovering: Als de zon opkomt op kerstochtend, zo fel, ontwaakt de wereld uit een nachtelijk kerstspel. Laat de betovering van deze ochtend duren, vreugde en liefde in elk hart bezuren.
 12. Kerstballade van Samenzijn: In de kerstballade van samenzijn, klinken tonen van liefde en fijne schijn. Hand in hand dansen we door deze nacht, kerst, een lied van geluk dat zachtjes lacht.
Last updated: 29 november 2023

3 gedachten over “Kerstgedichten 2023 – 2024”

Plaats een reactie