Kerst tekst rouw

Wanneer iemand is overleden net voor de kerstperiode dan vraagt dat om een ander soort kerstkaart dan je normaal gesproken zal sturen. Ook de kerst tekst is anders. Hoe schrijf je een kerstkaart aan iemand die in rouw is en wat voor soort kerstkaart gebruik je dan? Op deze pagina lees je meer over de rouw kerst teksten en kerstkaarten.

Kerst tekst rouw

Na het overlijden van een dierbare volgt altijd een tijd van rouw. Wanneer dit tijdens de kerstdagen valt, dien je daar rekening mee te houden bij het versturen van kerstkaartjes. Misschien zit hij of zij er helemaal niet op te wachten om ‘vrolijke kerstdagen en een gezond 2024’ te zien.

Wat kun je wel doen? Stuur een kerstkaart met een kaars of sterren zonder voorgedrukte tekst. Je kunt het beste zelf een lieve tekst schrijven. De voorbeelden van een kerst tekst rouw zijn hieronder te bekijken. Bekijk ze allemaal en kies een eervolle tekst uit om te gebruiken.

Rouw kerstkaart teksten.

De rouw kerstkaart teksten zijn eenvoudig aan te passen doordat je er namen aan kunt toevoegen. Ook is het mogelijk om de reden van het overlijden te gebruiken of juist een sterkte wens te gebruiken. De hierboven geschreven rouw kerstkaart teksten kun je in een online kerstkaartje direct kopiëren en plakken.

Binnen een mum van tijd ben je vervolgens klaar om het kaartje te verzenden. Dit is ook erg geschikt wanneer iemand plots is overleden en je een tweede kerstkaart met een rouw tekst wilt versturen.

Kerst tekst na overlijden.

Een kerstkaart met een rouw tekst verstuur je wanneer iemand kort geleden is overleden. Bij het overlijden worden in veel gevallen sterkte wensen gebruikt. Door deze te combineren met één van de kerstwensen krijg je een passende tekst die je op een kerstkaart kunt schrijven na het overlijden van een dierbare.

Kerst tekst rouw
(Bron: Greetz.nl)
Kerst teksten rouw:
 • In deze donkere dagen
  is er een groot licht.
  Kerstmis met duizenden kaarsjes
  het is een mooi gezicht.
  Vrede op aarde wensen wij elkaar
  en heel veel geluk in het nieuwe jaar
 • De lichtjes en de kaarsen gaan aan,
  buiten sneeuwt het, bij volle maan.
  Het gevoel dat je met Kerst altijd bevangt,
  is dat je er elk jaar weer naar verlangt
 • May the light of your
  Christmas Candles
  bring yoy and beauty
  to your heart
 • En sturen we wensen
  als steun aan elkaar
  Veel sterkte met Kerst
  en het komende jaar…..
Rouw teksten kerstkaart:
 • Steek een kaars aan in het duister,
  laat het licht toe in je hart.
  Maak je handen niet tot vuisten,
  Streel maar zacht wat is verhard
 • Een lichtje
  in een donkere tijd
  is iets dat warmte geeft,
  je hart verblijdt!
 • Met kerstnacht door de kempen gaan
  en midden tussen os en ezel staan.
  En in een lemen stal gedenken,
  dat slechts het kind ons rust kan schenken

Kerstwensen rouw:

 • In het donker
  van de kerstnacht
  heeft zich een licht verspreid.
  Het Kind dat in de wereld kwam
  omstraalt ons door de tijd.
 • Voor elke keer dat ik vergat
  wat Kerstmis mij te zeggen had
  ontsteek ik met wat stille spijt
  een kleine kaars van tederheid
  en zet ze op de kandelaar
  van elke dag het hele jaar
  opdat elkeen van wie ik hou
  ze telkens weer zien branden zou.
 • soms vind ik langs de oever vrede
  en toont het water oude beelden
  van wat ik in de stroom vergat
  en zo gedenk ik het verleden

Kerstwensen na overlijden:

Niet alleen nu maar ’t hele jaar
in gedachten bij elkaar.
Samen delen.
Samen helen.
Samen denken,
aan zo velen.
Fijn dat ik je kennen mag,
ik geniet ervan elke dag.

Er is zoveel verdriet
en er zijn zoveel vragen
Die heviger zijn
in deze donkere dagen

Deze lieve groet
Bruist van geluk
Proost op je gezondheid
Geeft veel liefde
Wenst ieder een fantastisch Nieuwjaar

Want kerst deze keer
is zo anders, zo raar
Niets is meer hetzelfde
als het vorige jaar

Meer kerstwensen – rouw – sterkte wensen

Het is begrijpelijk dat de feestdagen een moeilijke tijd kunnen zijn voor degenen die een geliefde hebben verloren. Het is belangrijk om hen steun en troost te bieden, zelfs in de vorm van kerstwensen en -spreuken die erkennen dat het gemis in deze tijd van het jaar extra zwaar kan wegen. Hier zijn enkele voorbeeldzinnen die speciaal zijn ontworpen om troost en sterkte te bieden aan degenen die rouwen tijdens de kerstdagen:

 1. **”In deze feestelijke tijd van het jaar, sturen we je liefde en warmte, wetende dat de leegte van een afwezige geliefde het hart extra zwaar kan maken. Moge je kracht vinden om de herinneringen te koesteren en de liefde te voelen die nog steeds om je heen is.”
 2. **”Terwijl de lichten van de kerstboom fonkelen, beseffen we dat er een speciale ster aan de hemel schittert – de herinnering aan degene die we missen. Moge deze kerst je kracht geven om met liefde terug te kijken en met hoop vooruit te kijken.”
 3. **”Kerst is een tijd van samenzijn, maar we begrijpen dat jouw hart zwaar is van verdriet. Moge de warmte van dierbare herinneringen het donker verlichten en de hoop voor een betere morgen doen ontwaken.”
 4. **”Wanneer de kaarsen worden aangestoken en de melodieën van kerstliederen weerklinken, herinneren we ons degenen die niet fysiek bij ons zijn. Moge je de kracht vinden in de liefde die blijft, zelfs als de tijd verstrijkt.”
 5. **”Tijdens deze feestelijke dagen, waar vreugde en verdriet hand in hand gaan, sturen we je een zee van liefde en een warme omhelzing van de herinneringen. Moge je de moed vinden om te glimlachen te midden van de tranen.”
 6. **”Kerstlichtjes stralen helder, maar we begrijpen dat er dagen zijn waarop jouw wereld lijkt te doven. Moge de kracht van de liefde die je deelde, als een kaars in de duisternis, je pad verlichten.”
 7. **”In de stille nacht van kerst, waar herinneringen fluisteren, sturen we je troost en sterkte. Moge je de warmte voelen van de liefde die blijft, zelfs als de dagen koud en donker lijken.”
 8. **”Kerstmis is een tijd van liefde, maar we weten dat het gemis van een dierbare het hart kan verzwaren. Moge deze kerstwens als een zachte omhelzing dienen, in de hoop dat je de kracht vindt om door te gaan.”
 9. **”Tussen de geschenken en het gelach, herinneren we ons degenen die we missen. Moge de liefde die je koestert, als een onzichtbare draad, je verbinden met de mooie herinneringen die nooit vervagen.”
 10. **”In deze kerstperiode, waarin de wereld viert, erkennen we dat jouw wereld misschien een schaduw werpt. Moge de hoop als een heldere ster aan de hemel schijnen, je leidend door de donkerste nachten.”

Deze voorbeeldzinnen zijn bedoeld om gevoeligheid en medeleven uit te drukken, terwijl ze ook hoop en kracht bieden aan degenen die rouwen tijdens de feestdagen. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen rouwt op zijn eigen manier, en het delen van warme woorden kan een belangrijke stap zijn in het bieden van troost.

Last updated: 29 november 2023

1 gedachte over “Kerst tekst rouw”

Plaats een reactie