Kerst tekst baby

Heb jij voor het eerst een baby tijdens kerst? Het is dan erg leuk om de baby te verwerken in een tekst in het kerstkaartje. Het is helemaal geweldig wanneer de baby wordt geboren tijdens 1e of 2e kerstdag. Op deze pagina kun je verschillende baby kerst teksten bekijken. Doe inspiratie op en schrijf zelf een mooie baby kerst teksten. Veel plezier met het uitzoeken.

Een pasgeboren baby vraagt veel aandacht en tijd. Het schrijven van kerstkaartjes kan dan net even te veel tijd kosten waardoor er snel naar kant en klare kerstkaartjes worden gedacht. Het is alleen veel leuker om juist deze situatie te beschrijven in een kerstkaartje. De baby kerst teksten gaan in op allerlei ‘problemen’ of leuke momenten die je voor het eerst meemaakt sinds de baby is geboren. Hieronder kun je bekijken wat andere ouders in de afgelopen jaren hebben gebruikt voor kerstkaart teksten.

Door gebruik te maken van de voorbeelden die je hierboven kunt bekijken, kun je snel en eenvoudig de kerstkaarten schrijven. Je hoeft in sommige gevallen enkel de naam en datum aan te passen en het is geregeld. Eenvoudiger kun je geen kerstkaartjes schrijven. Maak ze online, en het versturen ervan gaat ook nog eens zonder enige moeite.

Kerst teksten baby in een overzicht:

De kerst teksten baby zijn geschreven om ouders te helpen tijdens deze toch wat drukke periode. Wanneer er veel bezoek komt dan moet daarvoor veel worden geregeld. Denk aan allerlei hapjes en drankjes. Door vroeg van te voren alles in te plannen verloopt het op rolletjes. Met een baby of klein kind in het spel kan dit echter lastig zijn. Vandaar dat bij het schrijven van kerstkaartjes de bovenstaande hulp goed kan worden gebruikt.

Kerst teksten baby
Kerst teksten baby (Greetz.nl)

Kerstkaart tekst baby

De kerstkaart teksten zijn eenvoudig aan te passen zodat je het snel en zonder moeilijke stappen kunt gebruiken bij het schrijven van je eigen kerstkaarten. Wanneer je online kerstkaartjes maakt kun je er ook voor kiezen om speciale baby kerstkaarten te kiezen. De ontwerpen en teksten die je daarin kunt gebruiken bieden een zeer ruime keuze. Er zit altijd een geschikte kerstkaart tussen!

Kerst tekst baby:

 • Een leven wat ontstaat
  Is het grootste wonder.
  Een fijne kerst gewenst
 • Het zijn weer donkere dagen,
  maar als jij komt wordt het licht.
  De kerst zal zeker slagen,
  kom toon me je lief gezicht.
 • De allerliefste wensen, van mij voor jou
  omdat ik zoveel van je hou
  Fijne kerstdagen en een liefdevol 2024
 • Zachtjes dwarrelen duizenden vlokjes op aarde neer.
  Zich niet bewust van ellende en armoede
  maar vastbesloten om vrede te brengen
  gezelschap aan wie het behoed
  om ‘s avonds de kille nachten op te fleuren
  kerstnachten zoals het moet
Baby kerst teksten:
 • Een lief woord
  En een vrolijk gedicht
  Speciaal met kerstwensen
  Aan jou gericht!
  Wij wensen je voorspoedige kraamtijd
 • Wij wensen met heel ons hart
  dat jullie Kerstmis zal zijn zoals het hoort, veel geluk met jullie baby en
  met warmte in de koude winter
  een lichtje in de duisternis
  Veel geluk in 2024!
 • Al slijt de deurmat niet van je bezoekjes
  en lopen we bij jou ook zelden aan
  toch blijft de band die tussen ons gegroeid is
  voor altijd als een warm gevoel bestaan
 • Een jaar vol kansen
  om vreugde te ontdekken
  waarin jouw dromen
  realiteit worden en inzet
  leidt naar nieuwe horizonten

Kerst tekst (2)

Meer teksten:

Het is nog zo klein, maar voor ons al zo grootst
Of het nu met een pop zal spelen of met een trein
Wij hopen in ieder geval dat het gezond zal zijn.
Daarbij wensen wij jullie een fijne kerst

We wensen jou – en hen die jou omringen
het allerbeste voor het nieuwe jaar
geluk in grote en in kleine dingen
maar bovenal: gelukkig met elkaar!

Een paar woorden om te zeggen
dat ik heel veel van je hou
en geloof me – ik beloof je
na de kerst dan kom ik gauw

Het zijn weer donkere dagen,
maar als jij komt wordt het licht.
De kerst zal zeker slagen,
kom toon me je lief gezicht.
Soms zijn er tijden
die je het liefst zou vermijden
Dan is het goed om te weten
dat ik je met kerst niet zal vergeten
Buiten huilt de wind om het huis.
Gezelligheid heerst er binnen.
Komen jullie bij ons langs,
als we aan het kerstmaal gaan beginnen?

Meer kerstwensen baby

 1. Voor de pasgeboren engel: “Met de geboorte van jullie kleine engel, wordt jullie kerst dit jaar extra speciaal. Moge de lach van jullie baby het hart van jullie familie verwarmen en de geest van kerst verspreiden.”
 2. Een knuffel van de kerstman: “De kerstman heeft een extra speciale knuffel en een zak vol liefde gestuurd voor jullie pasgeboren schat. Moge jullie eerste kerst als ouders gevuld zijn met vreugde en verwondering.”
 3. Een wieg vol vreugde: “Jullie wieg is nu gevuld met de kostbaarste schat van allemaal. Moge de kerstlichtjes schijnen op de onschuldige oogjes van jullie kleine en moge deze feestdagen gevuld zijn met pure vreugde.”
 4. Een kerstcadeau van boven: “Dit jaar heeft de kerstengel een wel heel bijzonder cadeau van boven gestuurd. Moge jullie gezin overladen worden met zegeningen en een overvloed aan liefde met jullie kleintje.”
 5. Magie in de wieg: “De wieg is nu gevuld met magie, liefde en de belofte van een prachtige toekomst. Moge het geluid van babygelach het kerstfeest nog feestelijker maken.”
 6. Kerstlichtjes in babyoogjes: “In de schittering van de kerstlichtjes weerspiegelt de verwondering in de oogjes van jullie baby. Moge elke twinkelende ster jullie herinneren aan de vreugde die een nieuw leven met zich meebrengt.”
 7. De eerste kerstknuffel: “De kerstman stuurde niet alleen cadeautjes, maar ook een overvloed aan knuffels voor jullie kleine schat. Moge deze eerste kerstknuffel het begin zijn van vele warme en liefdevolle kerstherinneringen.”
 8. Een kerstliedje voor de wieg: “Laat de kerstliedjes zachtjes weerklinken bij de wieg van jullie baby, en moge de melodieën van vrede en vreugde het hart van jullie gezin vullen.”
 9. Een toekomst vol kerstwonderen: “Met de komst van jullie baby wordt het kerstverhaal opnieuw geschreven. Moge elk hoofdstuk gevuld zijn met liefde, geluk en onvergetelijke kerstwonderen.”
 10. Een snoer van babyliefde: “Jullie baby is als een kostbare kerstbal aan jullie familieboom, glinsterend met onvoorwaardelijke liefde en vreugde. Moge het snoer van babyliefde jullie harten voor altijd verbinden.”
 11. Een kerstkaartje van de wieg: “Vanuit de wieg van jullie kleintje komt een speciaal kerstkaartje met de wens dat de magie van het seizoen jullie gezin omringt met warmte en geluk.”
 12. Een ster aan de hemel: “Jullie baby is als een stralende ster aan de kersthemel, die de wereld verlicht met pure onschuld. Moge deze ster jullie leiden naar een toekomst vol liefde en voorspoed.”
 13. Een engel op aarde: “Met de komst van jullie baby lijkt er een engel op aarde te zijn neergedaald. Moge de vleugels van liefde en geluk jullie gezin omhelzen, niet alleen tijdens kerst, maar altijd.”
 14. Kerstvoetstappen van geluk: “Elke kleine voetstap van jullie baby is als een spoor van geluk in jullie leven. Moge deze kerst gevuld zijn met het geluid van babyvoetjes en de warmte van gezinsliefde.”
 15. Een tedere kerstknipoog: “Jullie baby geeft de kerstman dit jaar vast een tedere knipoog vanuit de wieg. Moge deze schattige knipoog jullie dagen vullen met vreugde, en de nachten met rustige slaap.”
 16. De betovering van de eerste kerst: “De eerste kerst met jullie baby is als een betoverend sprookje. Moge de betovering van deze feestdagen jullie gezin omhullen en de basis leggen voor vele gelukkige kerstherinneringen.”
 17. Een pakje vol liefde: “Jullie baby is het mooiste pakje onder de kerstboom van het leven. Moge de strik van liefde deze feestdagen nog strakker worden aangetrokken, en moge jullie gezin overlopen van warmte.”
 18. Een engelenkoor bij de wieg: “Het lijkt alsof een engelenkoor zingt bij de wieg van jullie baby, de lofzang van nieuw leven en onvoorwaardelijke liefde. Moge deze melodie jullie harten verheffen en de geest van kerst doen herleven.”
 19. Kerstballen vol dromen: “Jullie baby brengt niet alleen vreugde, maar ook kerstballen vol dromen voor de toekomst. Moge deze feestdagen het begin zijn van een prachtig verhaal vol liefde, gezondheid en voorspoed.”
 20. Een wieg vol magie: “In jullie wieg ligt niet alleen een baby, maar ook een bron van magie. Moge deze magie jullie gezin omringen en de komende jaren vullen met betoverende momenten.”

Of het nu de eerste kerst is met jullie kleine bundel van vreugde of een toevoeging aan een groeiende familie, deze kerstspreuken en -wensen zijn bedoeld om de warmte en blijdschap van het seizoen te delen met jullie kostbare baby.

Een mooie kerstwens toevoegen aan dit artikel? Reageer hieronder.

Last updated: 28 november 2023

Plaats een reactie