Kerst tekst vrede

Vrede wil iedereen met Kerstmis bereiken. Dit wordt dan ook vaak gebruikt als tekst op een kerstkaartje. De kerst tekst vrede kan in verschillende vormen worden gebruikt. Wat dacht je van een mooie kerstwens of kerstgedicht die over vrede gaat? Op deze pagina kun je verschillende kerst teksten bekijken waarbij vrede centraal staat. Veel plezier met het uitzoeken van een prachtige kerstwens.

Kerst tekst over vrede

Een kerstkaartje met een vrede tekst zie je maar weinig in de winkels liggen. De meest voorgedrukte teksten gaan over fijne feestdagen en een gezond nieuwjaar. Je zult een vrede kerst tekst dus zelf moeten schrijven. De verschillende voorbeelden die je hieronder kunt bekijken, kun je dan gebruiken om inspiratie op te doen.

Kerst tekst vrede

Vrede kerst teksten

De vrede kerst teksten kun je gebruiken op een kerstkaartje. Wie zou jij een vrede kerstkaart willen sturen? Doe je dan juist aan iemand waarmee je vaak ruzie hebt of juist aan iemand die goed is in het bewaken van de vrede? Er zijn tal van mogelijkheden waarmee je deze kerst teksten zou kunnen gebruiken.

Kerstkaart tekst vrede

Een kerstkaart tekst die gaat over vrede wordt ook vaak gebruikt voor collega’s van de overheid. Denk daarbij aan militairen of politieagenten. Niet alleen voor hun is het belangrijk, voor elke burger natuurlijk ook. Je kunt de kerstkaart tekst over vrede dan ook voor iedereen gebruiken.

Weet je niet goed hoe je deze term kan verwerken als tekst, kerstwens of spreuk in een kerstkaartje? Bekijk dan eens de voorbeelden die je op deze pagina kunt bekijken.

Kerst tekst vrede
(Bron: Greetz.nl)
Kerst teksten vrede:
 • Wij wensen jullie
  Een vrolijk eind
  Een goed begin
  Een heel nieuw jaar volkomen naar je zin
 • Dat elke nieuwe dag
  Jullie liefde geven mag
  en bergen van geluk
  Een heel jaar aan een stuk.
 • Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar
  Moge 2024 een jaar worden van veel plezier,
  maar ook een jaar van verdraagzaamheid en rust.
 • Kerstmis is
  liefde in een wereld van verdraagzaamheid
  Kerstmis belooft
  steeds opnieuw dat het morgen beter wordt
 • Kerstliedjes klinken
  kerstballen blinken
  Harten gevuld met liefde en geluk
  Deze kerst kan niet meer stuk!
Vrede teksten kerstkaart:
 • Wij sturen jullie deze koude winterdagen de warmste wensen:
  Een mooi kerstfeest
  Een knallend uiteinde
  Een gelukkig Nieuwjaar!
 • Wij wensen jullie fijne dagen toe,
  met de hoop dat 2024 ons allemaal
  geluk en gezondheid zal brengen!
  Een maagdelijk witte agenda
  symbool van een open begin
  ik wil je bij deze vast vragen
  zet mijn naam er hier en daar in
 • Wij wensen u:
  Kriebeltjes in de buik
  Engeltjes om je heen
  Knuffeltjes in bed
  Kaboutertjes in de keuken
  Eendjes in het bad
  Roze olifantjes op het behang
  Maar vooral een fantastisch mooi,
  Gezellig en schitterend jaar
  xxxx
 • Een kerstkaart met wat lieve woorden
  Een goede wens die stuur ik jou
  Van mens tot mens
 • Een boom met ballen en slingers
  en lichtjes zij aan zij
  Allemaal bedoelt voor dat ene kerstengeltje
  Want dat ben jij!

Kerstwensen vrede:

 • Speciaal voor jou is dit mijn Kerstwens
  oprecht en uit het hart
  Gezondheid en heel veel geluk
  en vreugde op je pad
 • Sterretjes twinkelen
  Kerstbellen rinkelen
  Duizenden engeltjes op een rij
  maar de liefste dat ben jij!
 • Als de kerstman plots
  veel jonger lijkt dan jij
  dan zal een nieuwe bril niet helpen
  er is geen twijfel mogelijk
  accepteer dat je ouder wordt
 • Ik wens jullie een kerst vol ‘peace’
  en een jaar zonder verdriet of tegenslag.
  Mogen de dagen, weken, maanden
  gevuld zijn met liefde en een lach.
 • Wij wensen je
  een vrolijke kerst vol warmte en licht
  dan kan die niet meer stuk
  en voor het nieuwe jaar
  gezondheid, plezier en veel geluk

Kerstspreuken en gedichten vrede:

Wensen van vreugde
voor jou en je familie
de hoop van kerstmis
brengt inspiratie met nieuwjaar
een fantastisch jaar staat klaar

Ik zie de schoonheid
van kerst in jouw ogen
proef de vreugde van
nieuwjaar in jouw stem
wat ik hoor, ruik en voel
bewaar ik voor Valentijn
zalige kerst en gelukkig nieuwjaar

Een paar woorden om te zeggen
dat ik heel veel van je hou
en geloof me ik beloof je
na de kerst dan kom ik gauw

We wensen jou – en hen die jou omringen
het allerbeste voor het nieuwe jaar
geluk in grote en in kleine dingen
maar bovenal: gelukkig met elkaar!

Zing samen dit lied
En kijk naar elkaar:
Ik wens je een vrolijk kerstfeest
en een gelukkig nieuwjaar

Meer kerstwensen over vrede

 1. Tijdens deze feestelijke periode van het jaar wens ik jou en je dierbaren een overvloed aan vrede. Moge deze Kerst een symfonie van sereniteit en harmonie brengen in je leven.
 2. Kerstmis is als een zachte deken van vrede die de wereld omhult. Moge deze deken je omarmen en je hart vullen met onverstoorbare rust.
 3. In de stilte van de sneeuwvlokken vinden we vaak de meest betoverende vrede. Moge jouw kerstmomenten net zo kalm en sereen zijn als de sneeuw die zachtjes op de aarde neerdaalt.
 4. Op deze magische kerstavond wens ik je een vrede die dieper gaat dan de oceaan en helderder schijnt dan de sterren aan de hemel. Laat het rust en sereniteit brengen in elke vezel van je wezen.
 5. Kerst is de tijd van vergeving, de tijd van vrede. Mogen alle geschillen worden begraven en mogen liefde en harmonie bloeien in je hart en in de harten van degenen om je heen.
 6. Laat deze kerstboom niet alleen versierd zijn met glinsterende ballen, maar ook met vrede, liefde en begrip. Moge elk lichtje een herinnering zijn aan de vrede die we koesteren.
 7. Kerstmis is als een magisch briesje dat door de wereld waait en vrede achterlaat waar het gaat. Mogen die zachte winden van vrede jouw leven verrijken en verlichten.
 8. Als de kaarsen hun zachte gloed verspreiden, laat het dan niet alleen licht brengen, maar ook vrede die de duisternis verdrijft. Moge je dagen gevuld zijn met de warmte van vrede.
 9. In de stilte van de kerstnacht hoor je vaak de mooiste melodieën van vrede. Moge die melodieën je ziel raken en je omringen met rust en sereniteit.
 10. Terwijl de sneeuwvlokken neerdalen, bedekken ze de wereld met een deken van vrede. Moge deze kerst jouw wereld bedekken met dezelfde vredige pracht.
 11. Kerst is niet alleen een seizoen; het is een gevoel van vrede dat we in ons hart dragen. Mogen de komende dagen gevuld zijn met dat kostbare gevoel van innerlijke rust.
 12. Net zoals de engelen zongen over vrede op aarde, laten we deze kerst zingen over vrede in onze harten en in de harten van anderen. Moge je stem een echo zijn van vredige harmonie.
 13. In de drukte van de kerstvoorbereidingen, vind een moment van stilte en adem de vrede in. Moge die vrede je begeleiden te midden van alle festiviteiten.
 14. De ster die de weg wees naar de stal, wijst ons vandaag nog steeds de weg naar vrede. Mogen jouw dagen worden geleid door het stralende licht van vrede.
 15. Kerst is de tijd waarin harten openen als geschenken worden uitgewisseld. Laat vrede het mooiste geschenk zijn dat je geeft en ontvangt.
 16. Als de klokken luiden en de kaarsen branden, laat het dan niet alleen een viering zijn, maar ook een herinnering aan de vrede die we koesteren. Moge het kerstfeest je hart vullen met diepe vrede.
 17. In deze feestelijke tijd van het jaar wens ik je meer dan alleen vrolijkheid. Moge vrede als een rivier door je dagen stromen en je hart vullen met stille blijdschap.
 18. Kerst komt niet in pakketten of dozen, het komt in vrede en liefde. Moge deze kerst alle hoeken van je wereld vullen met die waardevolle gaven.
 19. De magie van kerst ligt niet alleen in de cadeautjes onder de boom, maar ook in de vrede die in onze harten bloeit. Moge je overvloedig worden gezegend met beide.
 20. Terwijl de sterren aan de hemel stralen, moge ook de vrede in je hart schitteren als het helderste licht. Moge deze kerst je innerlijke ster verlichten.
 21. Laat de vrede van deze kerst niet slechts een moment zijn, maar een blijvende aanwezigheid in je leven. Moge het je vergezellen op elk pad dat je bewandelt.
 22. Kerst is de tijd waarin de wereld even stilstaat om vrede te omarmen. Mogen jouw dagen gevuld zijn met momenten van stille reflectie en vredige gedachten.
 23. In de knusheid van je huis en de warmte van je geliefden, moge je de ware betekenis van vrede ontdekken en koesteren. Laat het een blijvende vlam zijn in je hart.
 24. De kerstster die aan de hemel schittert, herinnert ons eraan dat zelfs in de donkerste nachten vrede kan worden gevonden. Moge die heldere ster jou de weg wijzen naar vrede en geluk.
 25. Kerstmis is als een kunstwerk van vrede, geschilderd met de kleuren van liefde en vreugde. Mogen de komende dagen jouw leven schilderen met dezelfde prachtige tinten.
 26. Terwijl de sneeuwvlokken dwarrelen, laten ze een spoor van vrede achter. Moge elk vlokje een zegen zijn die neerdaalt op jou en je dierbaren.
 27. De kerstboom staat niet alleen symbool voor festiviteiten, maar ook voor eenheid en vrede. Mogen de takken van vrede in je leven zich net zo wijd vertakken als de takken van een kerstboom.
 28. Kerst is niet compleet zonder vrede in onze harten. Moge deze kerst het begin zijn van een vredig en hoopvol nieuw jaar.
 29. Terwijl de kaarsen één voor één worden aangestoken, laat het licht van vrede helderder schijnen dan ooit tevoren. Moge het de duisternis verdrijven en je omringen met warmte.
 30. Kerstmis is het feest van de ster die boven Bethlehem straalde. Moge dezelfde ster van vrede schijnen in jouw leven, helder en onveranderlijk.
Last updated: 29 november 2023

Plaats een reactie