Kerst tekst eenzaam

Eenzaam zijn is niet leuk. In Nederland zijn veel ouderen erg eenzaam. De kerstperiode valt dan extra zwaar als er maar een paar kerstkaarten aan de eenzame ouderen worden gestuurd. Het is daarom juist goed om iemand waarvan je weet dat hij of zij eenzaam is, extra aandacht te geven. Dit kan niet alleen met een mooie kaart, ook met een passende tekst. Op deze pagina lees je meer over de eenzaam kerst teksten. Welke tekst past het beste op een kerstkaartje voor iemand die eenzaam is? Bekijk hieronder enkele mooie kerstwensen.

Eenzame kerst teksten voor op een kerstkaart

Ondanks de vele aandacht die er afgelopen jaren is gegeven aan de eenzaamheid, denk aan de reeks van Gerard Joling en Gordon, zijn er nog steeds veel ouderen erg eenzaam. Niet alleen tijdens de kerst, maar het hele jaar door. Het versturen van een kerstkaartje kan een goede stap zijn om ook nadat kerst voorbij is, contact te houden met hem of haar.

Met een lieve eenzame kerst tekst kun je de drempel verlagen en kan er op een eenvoudige manier meer contact ontstaan. Hieronder zie je welke kerstkaart teksten eenzaam het meest worden gebruikt.

Eenzame kerst tekst

Je kunt de eenzame kerst tekst binnen een aantal eenvoudige stappen persoonlijk maken. Voeg bijvoorbeeld een moment van het afgelopen jaar toe, of gebruik juist een vooruitblik voor het komende jaar 2024. Heb jij iemand die je niet veel spreekt of iemand die je juist veel spreekt en daardoor weet dat hij of zij eenzaam is tijdens kerst? De tekst die je dan in een kerstkaartje schrijft, dien extra speciaal te zijn!

Kerstkaart teksten eenzaam

Een simpele ‘fijne feestdagen en een goed en gezond 2024’ is dan te eenvoudig. Je dient er iets speciaals van te maken. Bekijk eens de voorbeeld teksten die op kerstkaartjes worden geschreven aan mensen die eenzaam zijn. Je kunt er inspiratie op doen om zelf een mooie kersttekst te schrijven. Vergeet niet dat de eenzame mensen tijdens kerst een bezoekje of een kaartje enorm kunnen waarderen.

Kerst tekst eenzaam

Kerst teksten eenzaam:
 • Het is kerst en het is nu feest
  nu vier ik dat gelijk een gekke beest
  prettig kerst prettige feesten
  na ik jullie dit kaart heb voorgelezen
 • Wij wensen jullie met Kerstmis veel:
  ongerepte sneeuw, blijde gezichtjes,
  glas weerspiegelt, fonkelende lichtjes,
  dennenbomen, zilver en goud,
  behouden tradities, eeuwenoud,
  rode linten, glanzende kleuren,
  behaaglijkheid, allerlei geuren,
  kalkoen, kastanjes, rode wijn,
  kerstgedachte en samenzijn toe.
 • Stap boordevol vertrouwen in het splinternieuwe jaar
  maak elke dag een tikkeltje bijzonder
  Voor iedereen het beste- het mooiste wat er is
  en telkens weer een ander prachtig wonder
  Beste wensen voor het nieuwe jaar
  met heel veel
  lente “hoop”;
  zomerse “warmte”;
  herfst “geluk” en
  winterse “geborgenheid”
 • De kerstboom staat te flonkeren
  Met zijn lichtjes in het kristal
  Wij heffen ons glas op een dronk
  We hopen dat het jullie goed gaan zal!
Eenzaam kerst tekst:
 • De uren vliegen voorbij
  Een jaar is verdwenen voor jou en mij
  we wensen elkaar
  prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar
 • Sterretjes twinkelen
  Kerstballen rinkelen
  Duizenden Engeltjes op een rij
  maar de liefste dat ben jij!
 • De donkere dagen zijn weer gekomen,
  mensen lopen weer te slepen met hun bomen.
  De kerst is voor iedereen een beetje dromen,
  dromen over vrede, liefde en gezelligheid.
  Laten we met zijn alle denken aan de goede tijd.
  Laten we wensen voor ieder wat wils,
  en dat kerst een feest mag worden, zo als ieder persoon dat zelf wilt.

Eenzame kerst

Kerstkaart tekst eenzaam:

 • ‘T Is Kerstmis overal
  we dromen onze dromen
  bij mooi versierde bomen
  van vrede bovenal
  en wensen aan elkaar:
  Sfeervolle Kerstdagen
  en een heel gelukkig Nieuwjaar!
 • Ik denk was deze tijd maar
  snel voorbij.
  Maar helaas is dat niet waar.
  De kerstdagen gaan traag
  aan mij voorbij.
  Daarna denkt ik in mijn eigen
  weer een eenzame kerst voorbij.
 • Sommige kerstkaarten zijn gemaakt
  van perkament of zijde
  maar deze kaart is speciaal gevuld
  met heel veel liefs
  voor jullie beiden.

Eenzame kerst teksten:

Somber is de lucht
sneeuwvlokken dwarrelen door de lucht.
Het is Kerstmis voor iedereen
maar niet voor mij
want ik bent eenzaam en alleen.

Ergens woont de kerstman
heel ver hier vandaan
Hij heeft in zijn sneeuwpaleis
de mooiste kerstboom staan
Met balletjes van zilver
met balletjes van goud
En balletjes gehakt
omdat hij daar zo van houdt

Kerst om te bezinnen
bij vrienden raad inwinnen
en zo met nieuwjaar
met een schone lei beginnen
en volgend jaar herbeginnen
de mooiste wensen leven van binnen.

Meer kerstwensen en eenzaamheid

Kerst is een tijd van vreugde, warmte en samenzijn, maar voor sommige mensen kan het ook een periode van eenzaamheid zijn. Laten we eens kijken naar voorbeeldzinnen die zowel de feestelijke sfeer van Kerstmis omarmen als de gevoelens van eenzaamheid erkennen.

 1. “Moge de fonkelende lichtjes van Kerstmis je pad verlichten en de duisternis van eenzaamheid verdrijven, zodat je hart gevuld wordt met warmte en liefde.”
 2. “In deze feestelijke tijd van het jaar, laten we niet vergeten om liefde en vreugde te delen, want sommige harten hebben misschien extra behoefte aan warmte om de eenzaamheid te verdrijven.”
 3. “Kerst brengt niet alleen geschenken en licht, maar ook de mogelijkheid om eenzaamheid te verzachten door eenvoudige gebaren van vriendelijkheid en genegenheid.”
 4. “Terwijl we de kerstboom versieren en de geur van specerijen in de lucht hangt, laten we stilstaan bij degenen die eenzaamheid ervaren, en proberen we hun harten te verwarmen met een glimlach of vriendelijk woord.”
 5. “Mogen de sterren aan de kersthemel de eenzame harten leiden naar een oase van liefde en verbondenheid, waar iedereen zich gekoesterd voelt, vooral in deze tijd van het jaar.”
 6. “Kerst is een tijd van magie en wonderen. Laten we die magie gebruiken om de eenzaamheid te doorbreken en een lichtpuntje te zijn voor degenen die zich verloren voelen.”
 7. “Terwijl we cadeautjes uitwisselen en kerstliederen zingen, laten we niet vergeten dat het grootste geschenk van allemaal het delen van liefde is, vooral met degenen die eenzaamheid ervaren.”
 8. “In het hart van de winter schijnt Kerstmis als een warme gloed. Laten we die warmte uitbreiden naar de eenzamen, zodat ze de kou van eenzaamheid niet hoeven te voelen.”
 9. “Kerst is de tijd om geliefden te omarmen en vrienden te begroeten, maar ook om degenen te herinneren die zich eenzaam voelen, en hen een glimlach te schenken die de kilte doorbreekt.”
 10. “Moge de magie van Kerstmis de eenzame harten bereiken en hen omhullen met de liefde en troost die ze verdienen, want niemand zou zich alleen moeten voelen tijdens deze feestelijke dagen.”
 11. “Terwijl we genieten van de feestelijke lekkernijen en de vrolijke melodieën, laten we aandacht schenken aan de stille roep van eenzaamheid en proberen die te beantwoorden met begrip en mededogen.”
 12. “Kerstmis is als een symfonie van vreugde, maar laten we niet vergeten dat sommige harten misschien de noten van eenzaamheid ervaren. Laten we samenwerken om die melodie te veranderen.”
 13. “Moge de ster van Bethlehem niet alleen de weg wijzen naar de geboorteplaats van hoop, maar ook naar de eenzamen, zodat ze zich omringd voelen door liefdevolle aanwezigheid.”
 14. “Kerst herinnert ons eraan dat we de gaven van liefde en vriendschap moeten koesteren. Laten we die gaven delen met degenen die zich eenzaam voelen, zodat ze zich verbonden en geliefd weten.”
 15. “In de drukte van kerstinkopen en feestvoorbereidingen, laten we niet voorbijgaan aan degenen die eenzaam zijn en hun stilte vullen met de warmte van onze zorg en aandacht.”
 16. “Moge de engelen van Kerstmis neerdalen en de eenzamen omhelzen, zodat ze de tedere aanraking van verbondenheid voelen te midden van de feestvreugde.”
 17. “Kerst is een tijd van delen, niet alleen van materiële geschenken, maar ook van emotionele rijkdom. Laten we onze harten openen voor de eenzamen en hen omringen met liefde en begrip.”
 18. “Terwijl de sneeuwvlokken zachtjes op de grond dwarrelen, laten we denken aan degenen wiens harten misschien net zo delicaat zijn. Laten we hen verwarmen met de gloed van Kerstmis.”
 19. “Moge de kaarsen op de kersttafel niet alleen licht brengen in de duisternis, maar ook de eenzamen uitnodigen om plaats te nemen en deel te nemen aan het feest van verbondenheid.”
 20. “Kerstmis is de tijd waarin gezinnen samenkomen, maar laten we niet vergeten dat familie niet altijd bloedverwanten betekent. Laten we een familie zijn voor degenen die zich eenzaam voelen.”
 21. “In het gezang van kerstkoren horen we harmonie, maar laten we ook luisteren naar de stille noten van eenzaamheid en proberen die te transformeren in een lied van samenhorigheid.”
 22. “Moge de kerstster de weg verlichten voor degenen die zich eenzaam voelen, zodat ze het schitterende feest van liefde en gemeenschap kunnen vieren te midden van het kerstlicht.”
 23. “Laten we de feestdagen benaderen met een hart vol mededogen en vrijgevigheid, zodat we de eenzamen kunnen omhullen met de mantel van warmte die Kerstmis te bieden heeft.”
 24. “Kerstmis is niet alleen een seizoen; het is een gevoel van liefde en samenzijn. Laten we dat gevoel verspreiden naar degenen die zich eenzaam voelen, zodat hun harten worden verwarmd.”
 25. “Moge de geest van Kerstmis ons inspireren om bruggen te slaan naar de eenzamen, zodat ze niet langer over de kloof van eenzaamheid hoeven te dwalen.”

Een mooie kersttekst toevoegen aan deze pagina? Reageer dan hieronder. Het delen van de pagina stellen  wij erg op prijs.

Last updated: 29 november 2023

Plaats een reactie